Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Kοινή ανακοίνωση ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΠΕΠΕ για την ΣΣΕ

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με την υπογραφή της ισχύουσας επιχειρησιακής ΣΣΕ, εν μέσω πανδημίας, τον Δεκέμβρη του 2020, κατά κοινή παραδοχή και ομολογία προστατεύτηκαν στο ακέραιο τα δικαιώματα των

εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ως εκ τούτου, αποφεύχθηκε η επιβολή εκ περιτροπής εργασίας και αναστολής σύμβασης. Επιπλέον, δόθηκαν αυξήσεις από 60-100 Ευρώ το μήνα στους προερχόμενους από την πρώην ΕΕΣΣΤΥ συναδέλφους μας.

Σύμφωνα με ρητή πρόβλεψη στην ισχύουσα επιχειρησιακή σ.σ.ε. στο άρθρο 50 «Ρήτρα αυτοδίκαιης κατάργησης περιορισμού αυξήσεων τακτικών αποδοχών» προβλέπεται ότι εφόσον τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το έτος 2021 δεν εμφανίζουν ζημίες, θα παύσει από το έτος 2022 το «πάγωμα» των μισθολογικών κλιμακίων και οι προβλεπόμενοι στο άρθρο 2 της σ.σ.ε. μισθολογικοί περιορισμοί. 

Σύμφωνα με παραδοχή της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε πρόσφατη συνάντηση της με το 3ο Σωματείο (ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ) που δραστηριοποιείται στην εταιρεία,  το 2021 η ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρουσίασε κερδοφορία.

Τα συμφωνηθέντα στην ισχύουσα ΣΣΕ είναι ξεκάθαρα και σαφή.

Κανένας προβληματισμός δεν πρέπει να διακατέχει λοιπόν τους εργαζόμενους ή να καλλιεργείται εντέχνως σε αυτούς, σχετικά με την εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ αντί να συνεχίζουμε να καλλιεργούμε αντιπαλότητα στους χώρους εργασίας και αμφιβολία για το τι έχει συμφωνηθεί ρητά στην ισχύουσα ΣΣΕ., θα πρέπει να φροντίσουμε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και να προετοιμαστούμε για την επόμενη ΣΣΕ, η οποία κρίνεται απαραίτητο να περιέχει αυξήσεις για ΟΛΟΥΣ μας.

Θεωρούμε αδιανόητο ότι η μητρική Ferrovie Dello Stato, ως 2η σιδηροδρομική εταιρεία στην Ευρώπη, θα επιχειρήσει να παρακάμψει συμφωνημένους όρους ,καθώς κάτι τέτοιο δεν συνάδει με την πρακτική του Ομίλου σε όσες χώρες  δραστηριοποιείται .

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ                                                                         ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ

Β. ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ                                                             Σ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ     

 Κ. ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ                                                                   Α. ΠΟΡΓΙΑΖΗΣ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου