Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Σωματείο ΣΤΑΣΥ: Ανέτοιμα τα «golben boy» της διοίκησης για την κακοκαιρία. Ευθύνη τους το απόλυτο χάος και ο συνωστισμός στους σταθμούς

Μεγάλη ταλαιπωρία επιβατών σήμερα το πρωί επειδή για μια ακόμα φορά η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ήταν ανέτοιμη για ν’ αντιμετωπίσει έντονα καιρικά φαινόμενα! Για μια ακόμα φορά, η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ των ακριβοπληρωμένων golden boys φάνηκε απροετοίμαστη για ν’ αντιμετωπίσει
έντονα καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα την σημερινή πολύωρη ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών της Γραμμής 1.

Συγκεκριμένα, αν και η Διοίκηση της Εταιρείας έλαβε, εγκαίρως, από χτες (18/5/2022), προειδοποίηση από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για τα επικείμενα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν έλαβε κανένα προληπτικό μέτρο και δεν εφάρμοσε καμία διαδικασία έτσι ώστε να μείνει ανοιχτή η Γραμμή 1.

Έτσι σήμερα, με την έναρξη των δρομολογίων (5 π.μ), διαπιστώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας έπεσαν δένδρα σε τέσσερα (4) σημεία του δικτύου με αποτέλεσμα να διεξάγεται μόνο τοπική συγκοινωνία.

Τα δένδρα απομακρύνθηκαν, με προσωπική εργασία, καθ’ υπέρβαση των καθηκόντων τους, από ηλεκτροδηγούς και τεχνικούς επιδομής, καθώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία αρνήθηκε, για πρώτη φορά, να παρέχει τις υπηρεσίες της εντός του δικτύου για την απομάκρυνση των δένδρων!

Όμως, κανένα από τα golden boys της Εταιρείας δεν σκέφτηκε ότι έπρεπε να υπάρξει ενημέρωση για τη διακοπή των δρομολογίων των σταθμαρχών αλλά πρωτίστως του επιβατικού κοινού και έτσι για περίπου δύο ώρες επικράτησε, σε πολλούς σταθμούς, το απόλυτο χάος και συνωστισμός!

Σε εμάς έμεινε η απορία: Τελικά, έχει σχέδιο η Εταιρεία για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων και εάν έχει πότε περιμένει να το εφαρμόσει; Μέχρι πότε η Διοίκησή της θα επαφίεται στο φιλότιμο των εργαζόμενων, που τους «ανταμείβει» με μονομερείς ενέργειες περικοπής μισθών και αρνούμενη να υπογράψει μια αξιοπρεπή ΣΣΕ.

Μέχρι πότε θα βασίζετε η Διοίκηση ότι οι εργαζόμενοι θα δίνουν μόνοι τους τον αγώνα μέσα σε κακοκαιρίες, όπως πρόσφατα στα χιόνια, για να λειτουργούν οι συγκοινωνίες, όταν εκείνη μοιράζει, κατά το δοκούν, bonus, εξαιρώντας τους περισσότερους;

Εσείς, κύριε υπουργέ Μεταφορών τι λέτε γι’ αυτή την κατάσταση; Είστε περήφανος για τα έργα και τις ημέρες της Διοίκησης, της ΣΤΑ.ΣΥ που εσείς διορίσατε και χαίρουν της απόλυτης εμπιστοσύνης κατά δήλωση του Γενικού Γραμματέας σας;

Για τη  Διοίκηση


            Ο Πρόεδρος                                            Ο Γεν. Γραμματέας


Π. Κοντογιάννης                                             Γ. Κολαϊτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου