Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

ΕΡΓΟΣΕ : 250 εκ Ευρώ σε ....τεχνικούς συμβούλους (Η Π.Ο.Σ. ψάχνει την σκόνη στο Καλλίδρομο ακόμη)

Την ώρα που καταρρέει ο σιδηρόδρομος, θυμηδία και μόνο  προκαλεί στους σιδηροδρομικούς και στην Ελληνική Κοινωνία, η πανηγυρική χτεσινή ανακοίνωση της Διοίκησης της ΕΡΓΟΣΕ ότι ...
εγκρίθηκε η ...δημοπράτηση αναζήτησης 6 τεχνικών συμβούλων και 1 ενός ακόμη! (6+1).

Είναι απο αυτές τις ανακοινώσεις που προκαλεί η ανάγνωση τους γέλιο και μόνο

Στους 6 νέους τεχνικούς συμβούλους για τα έργα που ΘΑ γίνουν (κάποτε και όταν προκηρυχτούν πρώτα) η ΕΡΓΟΣΕ ως bonus (6+1!!)  αναζητά και άλλον ένα για όσα έργα γίνονται (Ο Θεός να δώσει αν.... γίνεται κάτι). 

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ , το Ελληνικό Δημόσιο θα πληρώσει 202.351.980 € + ΦΠΑ για να συνάψει συμφωνία με 6+1 Συμβούλους...τεχνικούς!

H ΕΡΓΟΣΕ η οποία δημιουργήθηκε για να φτιάχνει (στην συνέχεια να εποπτεύει κτλπ) τα σιδηροδρομικά έργα και ο τομέας αυτός έτσι είχε  αποσχιστεί  από τον ΟΣΕ, θα πληρώσει 250 εκατομμύρια Ευρώ σε τεχνικούς συμβούλους για να  εποπτεύουν αυτοί και να  ελέγχουν τους αναδόχους (εργολάβους) για την εκτέλεση των έργων!

Τι είναι 250 εκ Ευρώ άλλωστε ; Το κόστος μισθοδοσίας της ΕΡΓΟΣΕ για τα επόμενα 35 χρόνια είναι η απάντηση.

Η δεδομένη απαξίωση του εργατικού δυναμικού της εταιρείας προβληματίζει κάθε σκεπτόμενο σιδηροδρομικό όχι όμως και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών που δεν αντιδρά σε όσα τραγικά συμβαίνουν.  

 Και καπως έτσι αντί για έργα,  σύντομα ο ΟΣΕ θα ρωτά την ΕΡΓΟΣΕ για να ψάξει η εταιρεία  τον τεχνικό σύμβουλο που θα εποπτεύει το έργο που ανέλαβε εργολάβος να εκτελέσει. ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑ.

Κυβέρνηση Μητσοτάκη η σίγουρη εγγύηση για την διάλυση των σιδηροδρόμων. 

Την ίδια ώρα ΟΛΑ τα σιδηροδρομικά  έργα ΒΑΛΤΩΝΟΥΝ. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Υ.Γ. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένη για την ασφάλεια που της παρέχει η σιωπή της Π.Ο.Σ. αυτήν την περίοδο, που ο σιδηρόδρομος καταρρέει. 

 Ας γνωρίζουν όμως οι πολιτικά υπεύθυνοι, ότι  σιδηροδρομικός κόσμος βράζει απο αγανάκτηση γιατί βλέπει και ζεί την διάλυση καθημερινά.

Και το επιβατικό κοινό θα καταλογίσει τις ευθύνες εκεί που τους αναλογούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου