Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Η Κυβέρνηση καταρρέει, η ΔΑΚΕ θυμήθηκε την διάλυση στον σιδηρόδρομο! Φταίνε οι "άλλοι"

Καταρρέει με γοργούς ρυθμούς η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά το σκάνδαλο με τις παρακολουθήσεις πολιτικού αρχηγού και δημοσιογράφου και έτσι κατά την προσφιλή της τακτική η ΔΑΚΕ θυμήθηκε ότι
πρέπει να κάνει και ...αντιπολίτευση για την κατάσταση στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο.

Αφού περάσανε 3 χρόνια όπου άλωσαν κάθε αρμό εξουσίας , αφού πρώτοι έτρεξαν να  τοποθετηθούν  και τοποθετήθηκαν  σε θέσεις ευθύνης συνδικαλιστές  και μάλιστα χωρίς να προκηρυχτούν οι θέσεις ποτέ, αφού εκδίωξαν λυσσαλέα  κάθε αντίθετη στα πιστεύω τους φωνή, αφού οδηγήθηκαν ακόμα και σε οικειοθελή  παραίτηση εργαζόμενοι  (με φήμες να αναφέρονται ακόμα και σε ηχογραφήσεις φιλικών συζητήσεων που χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό αυτό), αφού έκαναν πραγματική επιδρομή σε κάθε υπηρεσιακό μηχανισμό και αφού προσπάθησαν  ακόμα και να διαλύσουν Σωματεία (και απέτυχαν) θυμήθηκαν τώρα τον σιδηρόδρομο και την εγκατάλειψη του.

Και φυσικά αφού απαξίωσαν την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών μετατρέποντας την σε Οργάνωση - σφραγίδα, με καίρια όμως συνευθύνη της ηγεσίας της ΠΑΣΚ και της ΔΕΣΚ.

Τώρα που καταρρέει η Κυβέρνηση τους και οι επισκέψεις στα Υπουργεία για ρουσφέτια σε θέσεις ευθύνης δεν θα είναι εφικτές, θυμήθηκαν ότι δεν έγιναν επενδύσεις στον σιδηρόδρομο, ότι δόθηκε η Σύμβαση για τα ΥΓΟΣ και δεν κυκλοφορούν τρένα, ότι η υποδομή διαλύεται, ότι δεν έγιναν προσλήψεις και πόσα ακόμα. Μέχρι και την σκόνη στο Καλίδρομο θα θυμηθούν.

Και σύμφωνα με το αφήγημα Μητσοτάκη, έτσι και οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ δηλώνουν άναυδοι.

Δεν τα έβλεπαν, δεν τα ζούσαν θέλουν να μας πούν! 

Για όλα φταίνε οι ....προηγούμενοι και οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ  τολμάνε να πούν. 

ΣΤΗΝ ΔΑΚΕ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΝ 

  •  για τις 1100 απολύσεις και το κλείσιμο της  ΛΑΡΚΟ, τις ομαδικές απολύσεις στα Λιπάσματα Καβάλας, στα Ελληνικά Πετρέλαια.
  • την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, την εκ περιτροπής εργασία και την αναστολή των συμβάσεων εργασίας εν μέσω COVID. Ακόμα περιμένουμε την Σ.Σ.Ε. στον ΟΣΕ!
  • για την απαξίωση και την διάλυση  του ΣΕΠΕ, τις υπερωρίες που έγιναν με Νόμο.... ρεπό για να μαζεύουν οι εργαζόμενοι ελιές.
  • για το οχτάωρο που καταργήθηκε 
  • για τον Υπουργό Εργασίας που έκοβε τούρτες γενεθλίων με κερασάκια  φωτογραφίες απο τις ΔΕΚΟ που ιδιωτικοποιήθηκαν επί Κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας. 
  •  για το ότι η χώρα μας είναι η πρώτη σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού σε όλη την Ε.Ε. λόγω COVID. Για τους χιλάδες υγειονομικούς που έχασαν την δουλειά τους.
  • για το ότι  η Ελλάδα είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθωρισμό στην Ευρώπη, με την ακριβότερη τιμή βενζίνης στην Ευρώπη και με τους χαμηλότερους μισθούς. 
  • για τον σιδηρόδρομο. Ποτέ. 3 χρόνια τώρα. 
  • για το ότι η Ελλάδα έχει κατρακυλήσει στην 108η θέση στον κόσμο για την ελευθερία του τύπου. 

Δεν έβγαλαν κιχ  3 χρόνια . 

Τα μανιτάρια όμως τα  θυμήθηκαν γιατί αυτά φύτρωναν σε τρένα λόγω της εγκατάλειψης και εκτέθηκε η ...Κυβέρνηση τους.

Υπάρχει ένα όμως και  ένα σοβαρό ερώτημα.

Έγιναν προσλήψεις στον ΟΣΕ όπως αναφέρουν οι Δακίτες; 

Aν έγιναν, πότε έγιναν, με ποιον διαγωνισμό και που αναρτήθηκε αυτός για να δούμε τα απαιτούμενα προσόντα αλλά και τους επιτυχόντες. 

Είναι ένα θέμα που μας παραξένεψε. 

Έγιναν προσλήψεις στον ΟΣΕ κύριοι της Διοίκησης του Οργανισμού και αν ναι με ποια διαδικασία; 

Συνεχίζεται ....

Το στέκι της έλξης- Το blog των μηχανοδηγών


Υ.Γ. Το να μιλά η ΔΑΚΕ και οι εκπρόσωποι της για αξιοκρατία, προκαλεί τουλάχιστο γέλιο, αφού σε όλες τις τοποθετήσεις κυριαρχούν οι "άριστοι". 

Αλήθεια πήγε κάτι στραβά αυτές τις μέρες και έχουμε αυτό το παραλήρημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου