Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ : Επιστολή για τα κρούσματα βιαιοπραγίας


 Κε Διευθυντή

Όπως γνωρίζετε, προ ολίγων ημερών, έλαβε χώρα ένα ακόμα τραγικό περιστατικό ξυλοδαρμού Συνοδού από επιβάτες. Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές, ότι το σωματείο μας δεν σκοπεύει να συνεχίσει να ανέχεται την απαθή στάση της εταιρείας αναφορικά
με τα αποδεδειγμένα επικίνδυνα προαστιακά δρομολόγια Αθήνα - Χαλκίδα -Αθήνα.

Πρόκειται για δρομολόγια υψηλής επιβατικής κίνησης, με ελάχιστα ενεργά εκδοτήρια , πλήθος παραβατικών επιβατών και ελάχιστη παρουσία προσωπικού της εταιρείας στους διερχόμενους σταθμούς . Η πλειοψηφία των παραβατικών ατόμων που επιβιβάζονται στις αμαξοστοιχίες των παραπάνω δρομολογίων του προαστιακού Αθήνας-Χαλκίδας, προέρχονται κυρίως από όσους διαμένουν στις προσφυγικές δομές της Σφενδάλης. Πάρα τις εκτενείς προσπάθειες του Προσωπικού Κίνησης και Ελέγχου Αμαξοστοιχιών να διαχειριστούν την υπεροπτική και εριστική συμπεριφορά των συγκεκριμένων επιβατών, η προκύπτουσα κατάσταση όχι μόνο δυσχεραίνει την πραγμάτωση του έργου των Συνοδών όσον αναφορά με τον  έλεγχο των τίτλων μεταφοράς, αλλά εκθέτει σε κίνδυνο τόσο την σωματική ακεραιότητα των ιδίων όσο και των λοιπών επιβατών. Σας υπενθυμίζουμε ότι, παρά τις αλλεπάλληλες αναφορές μας στην αναγκαιότητα επίλυσης της παρούσας κατάστασης, η ολιγωρία εκ μέρους σας, αλλά και η αποθράσυνση των εν λόγω επιβατών, οδήγησε σε αρκετά περιστατικά βιαιοπραγίας κατά του προσωπικού κίνησης, τα οποία και σας έχουν γνωστοποιηθεί.

 Για την εξασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του Προσωπικού Κίνησης Αμαξοστοιχιών, αιτούμαστε την άμεση και καθολική επάνδρωση των συγκεκριμένων αμαξοστοιχιών με δύο Συνοδούς σε καθημερινή βάση.

Επιπλέον, κατανοώντας ότι το ανωτέρω δρομολόγιο πρέπει να συνεχίσει να εκτελεί την συγκεκριμένη στάθμευση, θα θέλαμε να εξετάσετε την πρόταση μας περί χορήγησης καρτών στους κατοίκους των προσφυγικών δομών, αλλά και την παρουσία αστυνομίας στο σταθμό της Σφενδάλης με σκοπό την αποτροπή επανάληψης παρόμοιων περιστατικών. Εκτιμούμε ότι οι ανωτέρω κινήσεις δύνανται να εξομαλύνουν σε ένα βαθμό την τριβή μεταξύ των κατοίκων των προσφυγικών δομών και του Προσωπικού Κίνησης και Ελέγχου Αμαξοστοιχιών, ενώ ταυτόχρονα θα κατευνάσουν και τις εντάσεις που προκαλούνται διαρκώς μεταξύ των προσφύγων και των λοιπών επιβατών. 

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες, με τις καθυστερήσεις των δρομολογίων και τις αντικαταστάσεις τους με λεωφορεία να αποτελούν πάγια συνθήκη, το ποσοστό επιβατών που αρνούνται έκδοσης εισιτηρίου εντός των αμαξοστοιχιών παρουσιάζει ραγδαία άνοδο και οι κάτοχοι μηνιαίων καρτών προειδοποιούν με μη ανανέωση τους. Τα άνωθεν γεγονότα εκτυλίσσονται σε ολόκληρο το εύρος του σιδηροδρομικού δικτύου με τη στοχοποίηση των Συνοδών, και ιδιαίτερα όσων εξυπηρετούν τις τοπικές κοινωνίες, να είναι αβάσταχτη. Η αδιάφορη στάση της εταιρείας και η απουσία  αστυνομικής επίβλεψης που θα μπορούσε να περιορίσει αυτά τα επικίνδυνα φαινόμενα, εκθέτει το σύνολο των Συνοδών σε κίνδυνο. 

Αντιλαμβάνεστε ότι η αναγκαιότητα επίλυσης του συγκεκριμένου προβλήματος δεν επιδέχεται επιπρόσθετες αναβολές. Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε άμεσα για τους τρόπους με τους οποίους θα επιληφθείτε επί του θέματος. 

                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  


                 Β. ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ                                                                       Σ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου