Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Σοκ απο τις αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος

 ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 
Την ώρα που στην Ελλάδα ο πληθωρισμός βρίσκεται στο υψηλότερο ποσοστό του σε όλη την Ευρώπη, σοκ προκαλούν τα στοιχεία που δημοσιεύονται για τους λογαριασμούς ρεύματος και τις κατακόρυφες αυξήσεις στις τιμές τους.  Όπως αναφέρει
ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης "Ανακοινώθηκαν αργά χθες το βράδυ οι τιμές ρεύματος.

Η ληστεία των καταναλωτών με εντολή Μητσοτάκη Σκρέκα από τους παρόχους και πρωτεργάτη την ΔΕΗ μόλις ξεκίνησε. Από 11 λεπτά η κιλοβατώρα πέρυσι το Σεπτέμβριο στα 79 λεπτά φέτος. Δηλαδή κάποιος που πλήρωνε 110 ευρώ το μήνα πέρυσι θα πληρώνει 790 ευρώ σήμερα. 

 Η τιμή της  kwh σήμερα στην Ελλάδα είναι  στα 539 ευρώ!!! Δυστυχώς οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν και η τιμή των 540 ευρώ δεν θα είναι η ακριβότερη. 

Στην Ισπανία και Πορτογαλία που εξαιρέθηκαν από το χρηματιστήριο από τον μήνα Μάρτιο του 2022 η τιμή στην χονδρική δεν ξεπέρασε ποτέ τα 176 ευρώ!

Κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας τώρα καταλήγει ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ 


Δικό μας σχόλιο 

Οι ανακοινώσεις των προμηθευτών για τις τιμές ρεύματος Σεπτεμβρίου αποδεικνύουν τι σημαίνει «ακρίβεια - Κυβέρνηση Μητσοτάκη».

 Οι τιμές έχουν πλέον σκαρφαλώσει σε πρωτοφανή επίπεδα, ενσωματώνοντας εις διπλούν την τάχατες καταργημένη ρήτρα αναπροσαρμογής, αλλά και μεταφέροντας όλα τα βάρη και το ρίσκο των προμηθευτών στους καταναλωτές. Πρόκειται για την άμεση συνέπεια της πολιτικής  που ακολούθησε η κυβέρνηση στην ενέργεια, με πρόχειρες, επικοινωνιακές, αποσπασματικές και αντιεπιστημονικές ρυθμίσεις.  Η Κυβέρνηση  επιλέγει να φτωχοποιεί σχεδόν όλα τα κοινωνικά στρώματα και να γονατίζει και τους επιχειρηματίες  με το ακραίο κόστος ενέργειας για να κερδίζουν με ανισότιμους όρους λίγα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα γαλάζια παιδιά που διόρισε αναξιοκρατικά στους ενεργειακούς φορείς με υπέρογκους μισθούς. 

Έτσι υλοποιούν την υπόσχεση των Υπουργών ΠΕΝ της ΝΔ για φτηνότερο ρεύμα στους καταναλωτές.


Ποιος ξεχνά τον πρωτομάστορα των ιδιωτικοποίησεων Υπουργό της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη που μας θύμιζε και μέχρι και στην τούρτα γενεθλίων του, ότι η Νέα Δημοκρατία  ξεπούλησε την ΔΕΗ, τον ΟΣΕ, την ΕΥΔΑΠ, την Ολυμπιακή και πόσες άλλες ΔΕΚΟ.

Ο λογαριασμός όμως απο τις πολιτικές της Κυβέρνησης έρχεται σε  εμάς τους καταναλωτές και όπως όλα δείχνουν θα είναι ακόμα πιο φουσκωμένος τους επόμενους μήνες. 

Ήδη ο πληθωρισμός έτρεχε με 11.8% την υψηλότερη τιμή σε όλη την Ευρώπη.

                                                                     Τι πρέπει να γίνει 

Να  μπεί πλαφόν στις τιμές ενέργειας, να περάσει υπό Δημόσιο Έλεγχο η ΔΕΗ (το έκανε ήδη ο Μακρόν στην Γαλλία), να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των παρόχων που ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ απο τις τσέπες μας. 

 Επιπλέον απαιτούνται αυστηροί ελέγχοι στις τιμές όλων των ειδών πρώτης ανάγκης,  μείωση  του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και ότι μπορεί να γίνει και στα τρόφιμα. 

Είμαστε - Με την υπογραφή της Κυβέρνησης- η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθωρισμό στην Ευρώπη και τους χαμηλότερους μισθούς εντός Ευρωζώνης.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου