Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

15 απολύσεις, σύλληψη του Προέδρου του Σωματείου εργαζομένων στην Μαλαματίνα. Όργια με τον Νόμο Χατζηδάκη

Για 4η συνεχόμενη εβδομάδα συνεχίζονται οι απεργίες ενάντια στις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία στο εργοστάσιο της ρετσίνας ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι τα έχουν βάλει με
απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, με δυνάμεις της αστυνομίας, με τις απειλές της εργοδοσίας και συνεχίζουν τον δίκαο αγώνα τους!

Εχτές συνελήφθη ο πρόεδρος του σωματείου από τις δυνάμεις καταστολής που προσπάθησαν ανεπιτυχώς να σπάσουν την απεργία. Με το κεφάλι ψηλά ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζόμενων της μαλαματίνας Γ. Φραγκίδης κάλεσε τους συναδέλφους του να συνεχίσουν τον αγώνα! Εκτός από τον πρόεδρο του σωματείου, συνελήφθη και δεύτερος συνδικαλιστής. Πρόκειται για τον Γιάννη Νιβορλή, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, πρόεδρο της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βορείου Ελλάδας.

Στο πλευρό των απεργών έχουν σπεύσει μέλη εργατικών σωματείων, πολιτικών οργανώσεων εκπρόσωποι του εργατικού κέντρου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Δελλής.

Ο Αντεργατικός Νόμος Χατζηδάκη

 Με όχημα τον νόμο Χατζηδάκη, που δίνει   τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τον κατασταλτικό της μηχανισμό και να στρέψει ΜΑΤ και αστυνομία, έχοντας αλά μπρατσέτα τη «θεραπαινίδα» αστική δικαιοσύνη, εναντίον των απεργών προσφέροντας τις υπηρεσίες της στο κεφάλαιο. 

Η εικόνα των αστυνομικών που συλλαμβάνουν τον πρόεδρο του Σωματείου Εργατοϋπαλληλων στην Επιχείρηση «Μαλαματίνα» και πρόεδρο της ΠΟΕΕΠ, Γιάννη Φραγγίδη, και λίγο αργότερα τον πρόεδρο της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βορείου Ελλάδας και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, Γιάννη Νιβορλή, λειτουργώντας ως «μπράβοι» της εργοδοσίας, είναι η επιτομή της σύγχρονης πολιτικής πραγματικότητας.

Ένα χρόνο μετά την ψήφισή του, ο νόμος αυτός αποδεικνύεται «πραγματικό πολυεργαλείο» στα χέρια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας για το τσάκισμα των εργατικών αγώνων και την απονεύρωση των συνδικαλιστικών διαδικασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου