Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Εργαζόμενοι Κεντρικού Μηχανοστασίου Θεσσαλονίκης Hellenic Train : Aλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ


 Οι εργαζόμενοι του Κεντρικού Μηχανοστασίου Θεσσαλονίκης της Hellenic Train εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της επιχείρησης ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ που εδώ και περίπου δύο εβδομάδες συνεχίζουν την απεργία τους ώστε να εκπληρωθούν τα δίκαια αιτήματα τους .


Καταδικάζουμε από μεριάς μας , τις άδικες και εκβιαστικές απολύσεις των 15 εργαζομένων της εταιρείας αλλά και την αντεργατική στάση της δικοίκησης , η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέσο να εκφοβίσει και να εκβιάσει να υπογραφούν ατομικές συμβάσεις εργασίας .

Σαν μην έφταναν αυτά ,οι αστυνομικές δυνάμεις μετά από εντολή της εργοδοσίας και της Κυβέρνησης, προχώρησε σε συλλήψεις συναδέλφων, λες και διέπραξαν κάποιο έγκλημα που παλέουν για τα δικαιώματα τους .

Οι συλλήψεις και ο απεργοσπαστικός μηχανισμός που προσπάθησε να στηθεί από την εργοδοσία έπεσε στο κενό, χάρις στην αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, που και αυτή την εβδομάδα έχουν αποφασίσει, μέσα από τη Γενική Συνέλευση τους, πως θα συνεχίσουν τις 24ώρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές τους κινητοποιήσεις .Αποδέιχθηκε πως μόνο με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν κατακτήσεις και να βάλουν τέλος στη τρομοκρατία . Σε αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η αλληλεγγύη που δείχνουν όλο αυτό το διάστημα τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης .

Βρισκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας που παλεύουν για να παρθούν πίσω οι απολύσεις και να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. 

Οι εργαζόμενοι της Hellenic Train στηρίζουμε έμπρακτα τον αγώνα των εργαζομένων της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ με τη παρουσία μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά και με το μάζεμα ενός συμβολικού ποσού για τους απεργούς και τις οικογένειες τους 


 Καλούμε τα επιχειρησιακά σωματεία της Hellenic Train να οργανώσουν την έκφραση της αλληλεγγύης τους και με υλική στήριξη με τη συλλογή χρημάτων ή τροφίμων για τους απεργούς και τις οικογένειες τους .

Σωματείο Μαλαματίνα Λογαριασμός

GR 10 0110 8390 0000 8390 0230 513

Εθνική τράπεζα

Εργαζόμενοι Kεντρικού Μηχανοστασίου Θεσσαλονίκης Hellenic Train .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου