Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Π.Ε.Π.Ε. "Σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος"

 
Δημοσιεύουμε σημερινή επιστολή του Σωματείου των Μηχανοδηγών  στον ΟΣΕ 

Η από 25.8.2022 και με αρ. πρωτ 9036936 εγκύκλιος της Διεύθυνσης Κυκλοφορίας του ΟΣΕ είναι
«εγκληματική» για την ασφάλεια κυκλοφορίας και αυξάνει κατακόρυφα της προϋποθέσεις για ένα σοβαρό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Αντί ο διαχειριστής υποδομής να καταβάλει προσπάθεια για την  βελτίωση  των συνθηκών για την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων, συνειδητά τις δυσκολεύει και μάλιστα σε ένα σιδηροδρομικό δίκτυο που καταρρέει καθημερινά (απόδειξη τα συνεχή συμβάντα των τελευταίων μηνών για τα οποία ελάχιστα πορίσματα έχουν εκδοθεί – γιατί άραγε) λόγω της έλλειψης προσωπικού στην συντήρηση του και της μη λειτουργίας συστημάτων ασφαλείας.

Καθιστούμε υπεύθυνο τον ΟΣΕ και  όσους εκδίδουν τέτοιες εγκυκλίους, τοποθετώντας προκλητικά και …. βραδυπορίες στα σημεία των παρακαμπτηρίων για να μετακυλήσουν την ευθύνη τους στους μηχανοδηγούς σε ενδεχόμενο σοβαρό ατύχημα. 

Η εγκύκλιος αυτή θα αποσταλεί στην Ρ.Α.Σ. και τον E.R.A. για να καταδείξει την πραγματική κατάσταση στους Ελληνικούς Σιδηροδρόμους.

Σας καλούμε όπως άμεσα  την αποσύρετε, προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον  και την ασφάλεια κυκλοφορίας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου