Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Μαλαματίνα: Επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς – Τραυματίστηκαν εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι της Μαλαματίνας βρίσκονται εδώ και καιρό σε κινητοποίηση, εξαιτίας των απολύσεων που έχει ανακοινώσει η εταιρεία. Μάλιστα το σωματείο είχε καταγγείλει «τρομοκρατικές συλλήψεις

συνδικαλιστών» – μελών του σωματείου – λίγο καιρό πριν.

Γράφει ο Ημερόδρομος > 

Κράτος, αφεντικά και μπάτσοι κατά των εργατών. Αυτό είναι το σύστημα τους. Αυτή είναι η δημοκρατίας τους. Ορδές κρανοφόρων με ρόπαλα και χημικά ρίχτηκαν πάνω στους απεργούς εργαζόμενους. Αδιάκριτα χτύπησαν γυναίκες, ηλικιωμένους, εργάτες. 

Όμως ούτε με τα ΜΑΤ, ούτε με τα χημικά, ούτε με το όργιο καταστολής κάμπτονται οι απεργοί στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» που δέχθηκαν την απρόκλητη επίθεση στην πύλη του εργοστασίου. Οι απεργοί μάλιστα δέχτηκαν και δεύτερη επίθεση από τα ΜΑΤ. 

Οι δυνάμεις καταστολής με βίαια έχουν απωθήσει τους απεργούς από την πύλη του εργοστασίου της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» για να μπει το λεωφορείο με απεργοσπάστες. Ωστόσο, αυτή την ώρα έχουν μπει μπροστά στο λεωφορείο βουλευτές και συνδικαλιστές. 

Από την πρώτη επίθεση υπάρχουν τραυματίες εργαζόμενοι. Μια επίθεση που φέρει πλατιά φαρδιά την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Την κυβέρνηση που από νωρίς το πρωί έστειλε ξανά αστυνομικές δυνάμεις και εισαγγελέα για να υποστηριχθεί η εργοδοσία που με τη σειρά της έφερε απεργοσπάστες για να σπάσει την απεργία.

Τουλάχιστον πέντε είναι οι τραυματίες από τα χημικά και τους ξυλοδαρμούς. Ο πρόεδρος του σωματείου τραυματίσθηκε από την ασπίδα αστυνομικού, ενώ όταν έπεσε κάτω δέχθηκε κλοτσιές. Αρκετοί απεργοί έχουν αναπνευστικά προβλήματα. 

«Με χτύπησαν τα ΜΑΤ με ασπίδα και μετά με κλοτσιά στο κεφάλι», κατήγγειλε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, Γιάννης Φραγγίδης, μιλώντας μέσα από το ασθενοφόρο, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Yellow Radio» της Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε ο Γ. Φραγγίδης πάνω από 7 διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους εργαζόμενους για να σπάσουν στην απεργία και πώς ο ίδιος και άλλοι τραυματίες μεταφέρονται στο νοσοκομείο με αστυνομική συνοδεία.

«Με χτύπησαν με την ασπίδα και με κλότσησαν στο πόδι, με έριξαν κάτω και τώρα δεν μπορώ να περπατήσω», είναι η μαρτυρία άλλου τραυματία από την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ».  «Μας έριχναν χημικά δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε» είπε. 

Μεταξύ αυτών που δέχθηκαν χημικά και βίαιη απώθηση από τα ΜΑΤ ήταν ο βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Στολτίδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελος.

Βουλευτές και συνδικαλιστές του εργατικού Κέντρου έχουν μπει μπροστά από το λεωφορείο που μεταφέρει απεργοσπάστες.

«Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε» το σύνθημα που ακούγεται στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» με τους απεργούς να διεκδικούν ανάκληση των 15 απολύσεων και την υπογραφή ΣΣΕ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου