Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Εγκλήματα απο τον ΟΣΕ στην κυκλοφορία των τρένων

 
Το στέκι της έλξης, καταγγέλλει την Διοίκηση του ΟΣΕ και την Διεύθυνση Κυκλοφορίας  για την "εγκληματική" της απόφαση να

δίνει εντολές (με εγκύκλιο) σε τρένα να αλλάζουν πορεία και γραμμές μέσω διαγωνίων σε κλειστό σταθμό, χωρίς φωτοσήματα και παρουσία σταθμάρχη.  Να εναλλάσσουν τα τρένα την πορεία τους και  σε μονές γραμμές κυκλοφορίας (απο την άνοδο στην κάθοδο και το ανάποδο) μεταξύ Οινόης - Τιθορέας, χωρίς κανένα σύστημα και δικλίδα ασφαλείας να λειτουργούν, θέτοντας τις προϋποθέσεις για ένα μεγάλο ατύχημα.  

 Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών,  η Διοίκηση του ΟΣΕ και η Διεύθυνση που υπογράφει αυτές τις εγκυκλίους καθίστανται προσωπικά υπεύθυνοι για οποιοδήποτε συμβάν λάβει χώρα,  καθώς αυτά που αποφασίζουν και υπογράφουν θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την κυκλοφορία των τρένων.

Κατά την προσφιλή, προκλητική και διαχρονική μέθοδο του ΟΣΕ, οι υπεύθυνοι του βάζουν μια βραδυπορία στο σημείο για να καλυφθούν σε περίπτωση ατυχήματος και να μετατοπίσουν την ευθύνη στους μηχανοδηγούς, που κυριολεκτικά εργάζονται σε ένα δίκτυο του οποίου η κατάσταση χειροτερεύει καθημερινά (αντί να βελτιώνεται).


Είναι η 2η φορά τους τελευταίους  μήνες μετά και τα όσα γίνονταν μεταξύ Λιανοκλαδίου - Δομοκού- Παλαιοφαρσάλου, όταν και τα τρένα από μονή γραμμή (αλλά με φωτοσήματα που άλλοτε λειτουργούσαν και άλλοτε όχι) κατευθύνονταν σε διπλή και το αντίστροφο στην περιοχή του Δομοκού και του Αγ. Στεφάνου. 

Η Διοίκηση του ΟΣΕ και ο Διευθυντής Κυκλοφορίας, ζητούν από τους μηχανοδηγούς πράγματα που δεν  υφίστανται   ούτε ως σκέψη σε καμία άλλη προηγμένη χώρα ενώ η Διεύθυνση Λειτουργίας της Hellenic Train παρακολουθεί παθητικά αποστέλλοντας εγκυκλίους στους μηχανοδηγούς που προκαλούν θυμηδία και θυμό στο προσωπικό, που νοιώθει διαρκώς εκτεθειμένο.  

Το Σωματείο των Μηχανοδηγών θα προχωρήσει άμεσα σε καταγγελία των αποφάσεων αυτών,  στα Ευρωπαϊκά Όργανα και στην Ρ.Α.Σ. 

Επειδή η ανοχή και η υπομονή  μας έχουν  εξαντληθεί, ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ και την εγκύκλιο αλλά και υπόδειγμα που δίνεται σήμερα στα τρένα. 



Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου