Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Hellenic Train: Ανοίγουν οι μισθολογικές ωριμάνσεις, τέλος το πλαφόν στις ΑΥΞΗΣΕΙΣ


 Την επόμενη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι στην Hellenic Train θα διαπιστώσουν -για άλλη μια φορά - τα αποτελέσματα της ισχύουσας επιχειρησιακής ΣΣΕ καθώς με την μισθοδοσία Αυγούστου
άρωνται τα πλαφόν στις μισθολογικές αυξήσεις που είχαν δοθεί το 2021 και απο 1η Ιανουαρίου 2022 θα πληρωθούν αναδρομικά (σε επόμενη μισθοδοσία), ενώ ανοίγουν και οι μισθολογικές ωριμάνσεις.

Με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψαν τα 2 Σωματεία (ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Π.Ε.Π.Ε.)  που διαπραγματεύτηκαν σε μια πολύ δύσκολη περίοδο (μέσα στην πανδημία) με την εργοδοσία. Χάρη στο άρθρο 50 της Σ.Σ.Ε. ανοίγουν οι μισθολογικές ωριμάνσεις και το άρεται το πλαφόν στις ΑΥΞΗΣΕΙΣ. 

Με βάση τα όσα υπεγράφησαν τον Δεκέμβρη του 2020 και ισχύουν και σήμερα (διετής) 

  • Κανείς εργαζόμενος στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν βγήκε σε εκ περιτροπής εργασία και δεν είδε την σύμβαση του να βγαίνει σε αναστολή, για να αμείβεται με 534 Ευρώ το μήνα, όπως συνέβη σε άλλες μεταφορικές εταιρείες (ΚΤΕΛ, αεροπορικές) που ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ επίσης. Και αυτό παρά το ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το 2021 είχε μειώσει το 1/3 της δραστηριότητας της σε συγκεκριμένες περιόδους. Κατά την διάρκεια της πανδημίας, δώρα και επιδόματα αδείας καταβλήθηκαν στο ακέραιο, καθώς η εταιρεία είχε συμφωνηθεί η ΕΞΑΙΡΕΣΗ της εταιρείας απο το "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ".
  • Οι μέρες που το προσωπικό νοσούσε απο COVID,  λογίζονταν και λογίζονται μέχρι σήμερα ως μέρες ειδικής άδειας ΜΕΤΑ ΑΠΟΔΟΧΩΝ.
  • Δόθηκαν  το 2021,  στην κορύφωση δηλαδή της πανδημίας, ΑΥΞΗΣΕΙΣ εως και 100 Ευρώ το μήνα στους εργαζόμενους που εντάχτηκαν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ απο την πρώην ΕΕΣΣΤΥ.
  • Ενισχύθηκαν με εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 Ευρώ, μέσα στην πανδημία, οι χαμηλόμισθοι συνάδελφοι (καίρια νέοι εργαζόμενοι). 
  • Το σύνολο του προσωπικού της πρώην ΕΕΣΣΤΥ, της τεχνικής βάσης που εξαγόρασε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ , εντάσσεται ΠΛΗΡΩΣ στην επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και  σε μόλις 2 χρόνια, φαινόμενο μοναδικό ίσως στον ιδιωτικό τομέα (ας μας πεί η ΓΣΕΕ αν έχει αντίστοιχη περίπτωση, άλλωστε ο Γενικός της Γραμματέας εργάζεται στην HT και ευεργετείτε απο τις διατάξεις που .....καταψήφισε αποχωρώντας, η παράταξη του η ΔΑΚΕ). 
  • Με βάση την ισχύουσα επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε. ολοκληρώθηκε το Οργανόγραμμα στην πρώην τεχνική βάση και εδώ και 2 μήνες δίνονται τα επιδόματα ευθύνης στους δικαιούχους.
  • Απο 1.1.2022 ανοίγουν οι μισθολογικές ωριμάνσεις, γεγονός που θα επιφέρει σημαντικές ΑΥΞΗΣΕΙΣ στο σύνολο του προσωπικού της Hellenic Train, ενώ με την άρση του πλαφόν, οι εργαζόμενοι με πολυετή προϋπηρεσία στην πρώην Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. και λόγω της ένταξης τους στα μισθολογικά κλιμάκια θα δούν αυξήσεις στον βασικό τους μισθό εως και 200 Ευρώ το μήνα
  • Εκτός αυτών χάρη στην διαπραγμάτευση των 2 Σωματείων που υπέγραψαν την ισχύουσα επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε. , όλα τα πτυχία αναγνωρίζονται μισθολογικά στην Hellenic Train.
  • Οι εργαζόμενοι στην πρώην Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. εντάχθηκαν στην πρόβλεψη για ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση σε όλα τα μέσα του ΟΑΣΑ που ισχύει απο το 2018 για τους εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αντίστοιχα εντάχθηκαν στο Ομαδικό Ασφαλιστήριο που ισχύει απο το 2018 για τους εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 
  • Συμφωνήθηκε προσωπικό ασφαλείας για τις απεργιακές κινητοποιήσεις καθώς και η χορήγηση ατομικών μέσων προστασίας για το σύνολο των εργαζομένων.
Την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας συμφώνησε στην συνεδρίαση του ΟΜΟΦΩΝΑ το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΑ αποφάσισε το Σωματείο των Μηχανοδηγών με τις ψήφους της +ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗΣ να στηρίζουν την ισχύουσα Σ.Σ.Ε. 
Απείχε απο τις διαπραγματεύσεις το ......ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Υ.Γ.. "Καλοφάγωτα" σε όσους απείχαν και δραπέτευσαν απο τις διαπραγματεύσεις τον Δεκέμβρη του 2020. 
Μετά απο πολλά χρόνια, θα είναι η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ που οι συνδικαλιστές που ...απείχαν,  πέρνουν αυξήσεις ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ. 

Υ.Γ. 2 Και στην επόμενη Σ.Σ.Ε. ευχόμαστε, καθώς οι παρόντες το 2020 θα δώσουν και πάλι την μάχη για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στην Hellenic Train. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου