Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Λαμία: Η Παναγία μέσα στο βράχο και πάνω απο τις γραμμές του τρένου

Video και απο το συμβάν που είχε λάβει χώρα στην περιοχή...
 «Κρυμμένος» μέσα στο βράχο στους πρόποδες της Οίτης, σε μικρή απόσταση από τη Λαμία, βρίσκεται ένας εκπληκτικός σπηλαιώδης ναός αφιερωμένος στην Παναγία την Προυσιώτισσα. Ένα υπέροχο μικρό εκκλησάκι, το οποίο, μάλιστα, ανακαινίστηκε από σιδηροδρομικούς υπαλλήλους. Είναι χαρακτηριστικό ότι,
η Παναγία η Προυσιώτισσα είναι η προστάτιδα τους, καθώς πριν από χρόνια στο σημείο εκείνο μία αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε και κυριολεκτικά κρεμόταν στο γκρεμό, αλλά τελικά τόσο οι επιβάτες, όσο και οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι σώθηκαν σαν από θαύμα. Από τότε και αφού οι προσευχές τους εισακούστηκαν το εκκλησάκι αυτό μέσα στο βράχο είναι εκεί για να τους προστατεύει, όχι μόνο αυτούς, αλλά και όσους ζητάνε τη βοήθεια της Παναγίας.

Η Παναγία η Βαρδάτα, όπως αλλιώς αποκαλείται η Προυσιώτισσα της Φθιώτιδας, βρίσκεται πάνω από το χωριό Βαρδάτες, μέσα σε βράχο. Μετά τον εκτροχιασμό του τρένου, ακριβώς πάνω από το μικρό αυτό εκκλησάκι, οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι ανέλαβαν την εκκλησία υπό την προστασία τους, αφού όπως λέγανε τότε, μόνο από θαύμα σώθηκαν όλοι οι επιβάτες, καθώς η αμαξοστοιχία είχε βγει από τις γραμμές και ακριβώς από κάτω ανοιγόταν γκρεμός.

Κατά την παράδοση το όνομα Προυσιώτισσα το οφείλει στον τόπο προέλευσης της θαυματουργής εικόνας, που βρέθηκε στην πόλη Προύσα της Μικράς Ασίας. Γύρω από το μικρό σπηλαιώδες εκκλησάκι βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγιάς της Προυσσιώτισας (πανηγυρίζει της 23 Αυγούστου). Το συγκεκριμένο μέρος αποτελεί σημαντικό τόπο προσκυνήματος για την ευρύτερη περιοχή, καθώς υπάρχει απόλυτη ηρεμία και ο προσκυνητής μπορεί να προσευχηθεί τόσο στο μοναστήρι όσο και στο μικρό εκκλησάκι.

https://www.kaliterilamia.gr/2021/05/blog-post_496.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου