Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Παρέμβαση της A.L.E. στην DG MOVE για όσα γίνονται στην Ελλάδα με την Ευρωπαϊκή Άδεια Μηχανοδήγησης

 Την παρέμβαση -υπέρ των θέσεων του Σωματείου Μηχανοδηγών- της A.L.E. (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σωματείων Μηχανοδηγών) στην DG MOVE προκάλεσε η πρόσφατα ψηφισθήσα  τροπολογία που υποβαθμίζει τα τυπικά προσόντα για την Ευρωπαϊκή Άδεια Μηχανοδηγού. 

Το Σωματείο Μηχανοδηγών εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου 

Το Σωματείο μας μετά την  αιφνιδιαστική τροπολογία που κατέθεσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών  και ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, τροποποιώντας  την Κοινοτική Οδηγία 2007/59 , υποβαθμίζοντας παράνομα τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για την κτήση Ευρωπαϊκής Άδειας Μηχανοδήγησης απευθύνθηκε –ως μέλος - στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σωματείων Μηχανοδηγών (A.L.E). αναφέροντας τα όσα –παράλογα-  συμβαίνουν στην χώρα μας. 

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σωματείων Μηχανοδηγών (A.L.E.) αφού έλαβε γνώση όλων των στοιχείων, κατήγγειλε την ψήφιση του επίμαχου άρθρου από την Ελληνική Κυβέρνηση στις αρμόδιες Ευρωπαϊκές Αρχές (DG Move) ζητώντας την παρέμβαση τους.  

Στην επιστολή της A.L.E. προς την DG Move, τονίζεται το αυτονόητο που αποτελεί και θέση του Σωματείου μας. 

Σε μια περίοδο που ο σιδηρόδρομος πρέπει να είναι πρωταγωνιστής στις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές, διαπιστώνεται στην Ελλάδα η προσπάθεια υποβάθμισης κανονισμών που σχετίζονται με την ασφάλεια της κυκλοφορίας και την επαρκή εκπαίδευση του προσωπικού που εργάζεται στον σιδηροδρομικό τομέα.

Μετά και από αυτήν την εξέλιξη που ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ τις θέσεις του Σωματείου μας, ΚΑΛΟΥΜΕ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών να καταργήσει την πρόσφατα ψηφισμένη διάταξη που εξέθεσε την χώρα μας διεθνώς.

ΚΑΛΟΥΜΕ την Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων να μην προχωρήσει στην έκδοση Ευρωπαϊκής Άδειας Μηχανοδηγού, σε όσους δεν πληρούν τα τυπικά προσόντα που ορίζει η Κοινοτική Οδηγία, που έχει ενσωματωθεί στην Ελληνική Νομοθεσία πριν 11 χρόνια με τον Νόμο 3911. 

Προειδοποιούμε ότι οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, ενδέχεται να  επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις για την χώρα ,  ενώ θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την ασφάλεια της κυκλοφορίας στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου