Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Νίκη των εργαζομένων - ΉΤΤΑ Χατζηδάκη - Μητσοτάκη

Ακυρώθηκαν οι πρώτες ομαδικές απολύσεις στην Ελλάδα! Δικαίωση των αγώνων μας! Καταδίκη Λαυρεντιάδη! Έκθετη η Κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Ο δικαστικός αγώνας υπεράσπισης των δικαιωμάτων των παρανόμως-και με την βούλα!- απολυμένων του εργοστασίου Λιπασμάτων, για μία ακόμα φορά δικαιώθηκε! Οι πρώτες ομαδικές

απολύσεις κρίθηκαν ΑΚΥΡΕΣ από το δικαστήριο! 

Η απόφαση του δικαστηρίου, η οποία μας γνωστοποιήθηκε σήμερα, δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση.

Έτσι:

Α) ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης βρίσκεται πίσω από όλες τις παρένθετες εταιρείες! Φυσικά, κάτι τέτοιο είχε προκύψει και από παλαιότερες αποφάσεις, αλλά «επανάληψη, μήτηρ πάσης μαθήσεως». 

Β) οι πρώτες ομαδικές απολύσεις ακυρώθηκαν! Η γ.γ. του Υπ. Εργασίας παραβίασε τον νόμο και άνοιξε τον δρόμο για τις πρώτες ομαδικές απολύσεις! 

Γ) ο Λαυρεντιάδης συσσώρευσε με προειλημμένο δόλο οφειλές άνω των 120.000 ευρώ σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, οι οποίες προστίθενται στα εκατομμύρια που χρωστούν οι παρένθετες εταιρείες που έχει κατά καιρούς δημιουργήσει.

Δ) καλείται να καταβάλει μισθούς υπερημερίας στους παρανόμως απολυμένους εργαζόμενους

Ε) η απόφαση διαβιβάζεται στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, προκειμένου να ερευνήσει την τέλεση απάτης με συνολική ζημιά άνω των 120.000 ευρώ! 

❓Η Κυβέρνηση της ΝΔ προτίθεται να ερευνήσει το- με την βούλα του δικαστηρίου- σκάνδαλο εις βάρος του ελληνικού δημοσίου; 

❓Θα κινηθεί άμεσα εναντίον του Λαυρεντιάδη, ο οποίος τελεί «απάτη κατ’ εξακολούθηση»; 

❓Τι έχουν πουν οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές; Θα συνεχίζουν να κάνουν τα στραβά μάτια στην παρανομία Λαυρεντιάδη;

Θα παραιτηθεί η γενική γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κ. Στρατινάκη, η οποία παραβίασε την εργατική νομοθεσία και ενέκρινε τις ομαδικές απολύσεις, οι οποίες κρίθηκαν ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ από τα ελληνικά δικαστήρια;

Αναδημοσίευση απο την Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας - Τάνια Ελευθεριάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου