Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

«Ένεση» προσωπικού στον ΟΣΕ, έρχονται 100 προσλήψεις, ολοκληρώνονται οι 117

Έρχονται 100 προσλήψεις στον ΟΣΕ, σε συνέχεια των 117 που βρίσκονται σε καταληκτικό στάδιο.Η ανανέωση του προσωπικού στον ΟΣΕ θεωρείται αναγκαία ενόψει και των
νέων ΣΔΙΤ για τη συντήρηση του δικτύου.

Και οι δύο διαγωνισμοί θεωρούνται άκρως απαραίτητοι, καθώς ο ρυθμός αποχώρησης, λόγω συνταξιοδότησης, είναι μεγαλύτερος από αυτόν των προσλήψεων, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να έχει «χάσει» την τελευταία δεκαετία περισσότερο από το 50% του ανθρώπινου δυναμικού.

Είναι ενδεικτικό ότι, το 2010 ο Οργανισμός είχε πάνω από 2.500 εργαζομένους, και σήμερα αριθμεί μόλις 700.

Επομένως, όταν αναλάβουν εργασία τα 217 άτομα, θα βοηθήσουν αρκετά, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του διαχειριστή της σιδηροδρομικής υποδομής, δηλαδή του ΟΣΕ.

Ο πρώτος διαγωνισμός των 117 ατόμων έχει «σπάσει» σε δύο τμήματα, με τον πρώτο να αφορά 90 άτομα τεχνικών ειδικοτήτων, με τη διαδικασία να βασίζεται σε κανόνες του ΑΣΕΠ, αλλά να διενεργείται από τον ΟΣΕ και τον δεύτερο, να αφορά σε 27 άτομα που θα προσληφθούν μέσω του ΑΣΕΠ.

Τα 117 άτομα αναμένεται να προσληφθούν από τον ΟΣΕ εντός του τρέχοντος εξαμήνου. Αξίζει να αναφερθεί πως το ενδιαφέρον ήταν σημαντικό, καθώς ο ΟΣΕ δέχτηκε πάνω από 10.700 αιτήσεις για 117 θέσεις.

Σχετικά με τον δεύτερο διαγωνισμό των 100 ατόμων, οι πρώτες προσλήψεις εκτιμάται ότι θα γίνουν στα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024.

www.metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου