Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

«Σιδηροδρομικός καρνάβαλος»

 Με αφορμή τη σιδηροδρομική σύνδεση Αθηνών-Πατρών   Κατά του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας καταφέρεται ο αρχιτέκτονας και επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης Περιφέρειας ΑΜΘ Κώστας Κατσιμίγας, με ιδιαίτερα καυστικό σχόλιό του στο Facebook. Αφορμή αποτελεί η σιδηροδρομική
σύνδεση Αθηνών-Πατρών, ένα ακόμη… κολλημένο σιδηροδρομικό έργο στη χώρα μας.

Το σχόλιο φέρνει τον τίτλο «σιδηροδρομικός καρνάβαλος» κι έχει ως εξής: «Αν θέλετε να επισκεφθείτε το πατρινό καρναβάλι από την Αθήνα σιδηροδρομικώς, μπορείτε να πάρετε τον προαστιακό μέχρι το Κιάτο (110 χλμ) και από εκεί να επιβιβαστείτε σε λεωφορεία της Hellenic Train, να διανύσετε άλλα 105 χλμ οδικώς και να φτάσετε στον προορισμό σας. Εναλλακτικά το ΚΤΕΛ Αχαΐας έχει δρομολογήσει δρομολόγια με λεωφορεία απευθείας Αθήνα-Πάτρα χωρίς μετεπιβιβάσεις.

Ο ΟΣΕ εδώ και 33 χρόνια προσπαθεί να τελειώσει τη γραμμή Αθήνα-Πάτρα χωρίς επιτυχία. Εδώ και 15 χρόνια σκέφτεται να υπογειοποιήσει τη γραμμή μεταξύ Ρίου και Πατρών εκτινάσσοντας το κατασκευαστικό κόστος σε δυσθεώρητα ύψη. Στο μεταξύ όπως μας πληροφορούν οι παπαγάλοι του ΟΣΕ, λίγες εβδομάδες προ των εκλογών, έχουν δρομολογηθεί σιδηροδρομικά έργα σε όλη την ελληνική επικράτεια που θα γίνουν με ΣΔΙΤ. Την καληνύχτα μου στον ΟΣΕ και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την αγάπη μου στην Πάτρα και τους Πατρινούς φίλους μου!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου