Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

ΣΣΕ ΟΣΕ : Δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί!

Μετά τις ΣΣΕ σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ και τα όσα τραγελαφικά βιώνουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες με ευθύνη της Κυβέρνησης, πληροφορηθήκαμε ότι και στον ΟΣΕ η υπογεγραμμένη - εδώ και μήνες - Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί!  Με λίγα λόγια τα όσα υπεγράφησαν και μάλιστα "εξείρε" δημόσια στην εκδήλωση της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Π.Ο.Σ. η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών δια του κ. Ξιφαρά, δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες - δηλαδή λίγο πριν τις Εθνικές εκλογές- θα υλοποιηθεί ο όρος για τα τροφεία ενώ άγνωστη παραμένει η κατάληξη για το τεχνικό επίδομα.

Είναι απορίας άξιο όμως, πως τα συνδικάτα στον ΟΣΕ δεν αναφέρονται στο θέμα της καθυστέρησης για μια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που είχε υπογραφεί στις 7 Σεπτεμβρίου του 2022 και ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί!!

Προφανώς κάποιοι θεωρούν ότι αν δοθεί μέρος των συμφωνηθέντων στην... προεκλογική περίοδο, οι σιδηροδρομικοί θα ξεχάσουν την 4ετία της απαξίωσης του σιδηροδρόμου και της εκκωφαντικής σιωπής των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στις ασκούμενες πολιτικές.

Να κοιμούνται και να ονειρεύονται ..... ανήσυχοι.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Θυμηδία προκαλεί η αναφορά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών στην "τήρηση της νομιμότητας" για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στον τομέα εποπτείας του.

Την ώρα που δεν μπορεί να εφαρμοστεί ΣΣΕ που ψηφίστηκε σε ΔΕΚΟ, η πολιτική ηγεσία  θέλει να μας πείσει ότι θα παρέμβει προσθετικά το Υπουργείο σε συλλογικές διαπραγματεύσεις στον ιδιωτικό τομεα.

Για ρουσφέτια και μόνο, έχουμε δεί παρεμβάσεις 4 χρόνια τώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου