Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Ηλεκτροφόρα καλώδια έπεσαν σε τρένο, με λεωφορεία έφυγαν οι επιβάτες για Θεσσαλονίκη

 Με περισσότερες από τρεις ώρες καθυστέρηση έληξε η ταλαιπωρία των 450 επιβατών της αμαξοστοιχίας της Hellenic Train. Οι επιβάτες έφυγαν για τη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία, ενώ το τρένο παραμένει στον σταθμό του Παλαιοφάρσαλου.


Ο συρμός είχε φθάσει στον Παλαιοφάρσαλο και την ώρα που κατέβαιναν οι επιβάτες σημειώθηκε έκρηξη στα ηλεκτροφόρα καλώδια που κρέμονται πάνω από το τρένο.

Πρωτόγνωρο θεωρείται όμως το γεγονός ότι η έκρηξη είχε ως συνέπεια να κοπεί το καλώδιο των 25.000 βολτ και να πέσει πάνω στην αμαξοστοιχία.

Ο συρμός έμεινε ακινητοποιημένος στον σταθμό, χωρίς αρχικά να επιτρέπεται στους επιβάτες να βγουν έξω καθώς υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να χτυπηθούν από την υψηλή τάση και πιθανές διαρροές.  

Βλάβες και σε άλλα τρένα

Πάντως, αυτό δεν ήταν το μόνο πρόβλημα με τα τρένα που καταγράφηκε σήμερα.

Όπως ανακοινώθηκε, η αμαξοστοιχία 2594, που έκανε το δρομολόγιο Λάρισα-Θεσσαλονίκη, έχει ακινητοποιηθεί λόγω τεχνικού προβλήματος κοντά στον σταθμό της Λάρισας. Η διαχειρίστρια εταιρεία αναφέρει ότι αναμένεται σημαντική καθυστέρηση.

Επίσης, τεχνικό πρόβλημα παρουσιάστηκε και στην αμαξοστοιχία IC63, που θα εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα και θα καθυστερήσει η αναχώρησή του.

www.efsyn.gr - Άρης Χατζηγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου