Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Ανακοίνωση Σ.Η.Ε.Κ - Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ για τις εξελίξεις στην ΣΤΑ.ΣΥ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Με την υπ’ αρ. πρωτ. 1145/27-1-2023 προκήρυξη 1/2023, πρόκειται να γίνει «Πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριάντα οκτώ (38) συνολικά θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) ειδικότητας
Λειτουργίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 39 του ν.4972/2022, στην εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.)».

Οι 38 αυτές θέσεις αφορούν: 33 Σταθμάρχες (;;;!!!), 3 ελεγκτές κομίστρου (;;;!!!) και 2 (;;;!!!) εκδότες εισιτηρίων. Είμαστε πολύ περίεργοι να μάθουμε από ποιό επιχειρησιακό σχέδιο προκύπτουν αυτοί οι αριθμοί και ποιές πάγιες και διαρκείς ανάγκες θα καλύψουν. Με άλλα λόγια, δυο είναι οι εκδότες που απαιτούνται για την πλήρη στελέχωση των σημείων πώλησης προϊόντων κομίστρου ή δύο θα προσληφθούν για να κάνουν διαλείμματα στους υπόλοιπους;; Και σε αυτήν την περίπτωση πάντως, πάλι δεν επαρκούν. Όσο για τους τρεις ελεγκτές κομίστρου πρόκειται για αυτούς που χρειάζονται, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός 100 που έχει ορισθεί στο τελευταίο «business plan» του Ομίλου; Οι Σταθμάρχες που απαιτούνται για να καλύψουν τα κενά των Γραμμών 1, 2, και 3 (Μετρό & π. ΗΣΑΠ) είναι μόνο 33;; Προφανώς τα μυαλά που σχεδίασαν και προώθησαν τη συγκεκριμένη προκήρυξη, θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ στερούνται βασικής νοημοσύνης και θα θεωρήσουν ικανοποιητικό τον αριθμό αυτό;; Ή μήπως επειδή οι ελλείψεις είναι τεράστιες, θα σιωπήσουν στη βάση του «το μη χείρον βέλτιστον»;; Σε κάθε περίπτωση εμείς το χαρακτηρίζουμε, «κοροϊδία υπ’ αριθμ. 1!!! Και θυμίζουμε ότι «ένας άνθρωπος δεν είναι πολύ έξυπνος αν χρειάζεται να ξεγελάει τους άλλους και ότι οι πονηριές οφείλονται αποκλειστικά σε έλλειψη ικανότητας».

Περαιτέρω, στις αρχές της εβδομάδας που διανύουμε, η ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών (ΥΜΕ)  ενημέρωσε ότι οπωσδήποτε μέχρι την Πέμπτη 16-2-2023, θα εντασσόταν -επιτέλους- η τροπολογία με τίτλο «ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΟΜΙΛΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. (Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε.)» σε σ.ν. του Υπουργείου Εσωτερικών. Η πρόταση αυτή θεραπεύει μία σειρά από βασικές εκκρεμότητες, που ταλαιπωρούν άδικα και χωρίς καμία δική τους ευθύνη, τους υπαλλήλους της ΣΤΑΣΥ, καθώς και αυτούς της ΟΣΥ. 

Βρισκόμαστε, δυστυχώς, στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώνουμε ότι μέχρι στιγμής, δεν έχει κατατεθεί απολύτως τίποτα!!! Ευχόμαστε να διαψευστούμε, αλλά είναι καταφανές πλέον ότι το ΥΜΕ, έχει εγγεγραμμένους όλους τους εργαζόμενους (ακόμα και τους φίλα προσκείμενους σε αυτό) «στα παλαιότερα των υποδημάτων του»!!! Εμείς, το χαρακτηρίζουμε κοροϊδία υπ’ αριθμ. 2!!!


Επειδή η κωλυσιεργία αυτή, μόνο σκόπιμη μπορεί να χαρακτηριστεί

Επειδή οι ανάγκες σε προσωπικό είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που αναγνωρίζουν οι τάχα αρμόδιοι

Επειδή η υπομονή, η ανοχή και η καλή πρόθεση, έχουν εκληφθεί ως αδυναμία

Επειδή η κοροϊδία και ο εμπαιγμός πλέον περισσεύουν 

Ενημερώνουμε τους αρμόδιους φορείς ότι, με δική τους και μόνο  υπαιτιότητα, αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε στο «έσχατο μέσο» (απεργιακή κινητοποίηση) και αν έχουν τα «μούτρα», ας έρθουν να μας «ζητήσουν τα ρέστα»!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


  ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΗΣ                        ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΩΤΗΣ 

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ 


Η αλήθεια ποτέ δεν βλάπτει έναν σκοπό που είναι δίκαιος.

Mahatma Gandhi

Σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, έγινε στην βουλή εισαγωγή του νομοσχεδίου του  Υπουργείου Εσωτερικών στο οποίο δεν υπάρχει μέχρι τώρα κάποιο άρθρο που να αφορά την ΣΤΑΣΥ. Έτσι για μία ακόμα φορά διαψεύστηκαν οι «προφήτες» και «αστρολόγοι» των ημερομηνιών και «διαβεβαιώσεων» για τη μέρα και τον τρόπο κατάθεσης στη Βουλή των νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν όλους τους εργαζόμενους της ΣΤΑ.ΣΥ και κυρίως τους νεοπροσληφθέντες συναδέλφους που βρίσκονται σε αναμονή από την πρώτη ημέρα πρόσληψής τους. Τα νομοθετήματα που μας αφορούν έχουν γίνει για αυτούς τους «προφήτες» κάτι σαν τριπλή παραλλαγή του ΠΡΟ-ΠΟ. Πιστεύουν ότι σκορπώντας ημερομηνίες και νομοσχέδια κάπου θα πετύχουν και το σωστό, για να βγουν μετά να πανηγυρίσουν.

Η συμπεριφορά αυτή θα άγγιζε τα όρια της γραφικότητας εάν δεν αποτελούσε ουσιαστικά εμπαιγμό των συναδέλφων που προσδοκούν να λυθούν σοβαρά προβλήματα με την προώθηση αυτών των νομοθετικών ρυθμίσεων. Και ο εμπαιγμός εργαζόμενων σε τέτοια θέματα είναι ανήθικος.

Το Σωματείο μας έθεσε το ζήτημα των νομοθετικών ρυθμίσεων ψηλά στις προτεραιότητές του ταυτόχρονα με τη διαπραγμάτευση για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης.

Παράλληλα όπως κάνουμε πάντα ενημερώνουμε με σοβαρότητα και αλήθεια όλους τους συναδέλφους, παλαιούς και νεοπροσλαμβανόμενους, καταγγέλλοντας τον κυβερνητικό εμπαιγμό για την καθυστέρηση προώθησης των συμφωνηθέντων ρυθμίσεων.

Με αυτό το δίκαιο αίτημα προκηρύξαμε με απόφαση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης προειδοποιητική στάση εργασίας την οποία το Υπουργείο και η Διοίκηση της Εταιρείας επεδίωξαν να ποινικοποιήσουν σέρνοντάς μας στα δικαστήρια.

Θεωρούμε ότι χωρίς σοβαρό αγώνα δεν πρόκειται να γίνει τίποτα ειδικά αυτήν την προεκλογική περίοδο. Ο χρόνος που έχουμε στην διάθεσή μας είναι ελάχιστος και το περιθώριο για αναβολές μηδενικό. Δεν διεκδικούμε τον ρόλο της Κασσάνδρας. Θα χαρούμε ιδιαίτερα αν όλα αυτά που αναφέρουμε βρεθεί κάποιος να τα διαψεύσει.

Θα προχωρήσουμε σε νέες μορφές αγώνων κρατώντας πάντα ενήμερους με υπευθυνότητα και εγκυρότητα, τους συναδέλφους μας,

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους τους συναδέλφους ότι παρακολουθούμε το θέμα, κάνουμε πολύπλευρες κινήσεις με σοβαρότητα και χωρίς επικοινωνιακές φανφάρες και παραμένουμε όλοι σε αγωνιστική ετοιμότητα μέχρι την επίτευξη του στόχου μας.

Θα σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις .....




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου