Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Ήττα της ΔΑΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας - Κίνδυνος για την 2η θέση στην ΓΣΕΕ

Σοβαρή ήττα -παρά τις συμμαχίες που είχε συνάψει στο ψηφοδέλτιο της- υπέστη η ΔΑΚΕ στις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου Αθήνας καθώς κατέλαβε την 4η θέση πίσω και απο την Ενότητα. Είναι ενδεικτικό ότι η ΔΑΚΕ έλαβε
17 λιγότερες ψήφους σε σχέση με το 2020 που αντιστοιχεί σε πτώση του ποσοστού της κατά 1.5% περίπου και μάλιστα σε μια περίοδο όπου ο πολιτικός φορέας της εμφανίζεται κυρίαρχος στις ...δημοσκοπήσεις και διαφημίζονται οι επιτυχίες σε εργασιακούς χώρους (Κυρίως στις ΔΕΚΟ). 

Το αποτέλεσμα αυτό όπως και η ισχνή παρουσία και κακά αποτελέσματα της ΔΑΚΕ σε μεγάλα Εργατικά Κέντρα της χώρας (Πειραιάς κτλπ) οδηγούν στον κίνδυνο να απωλέσει η ΔΑΚΕ την 2η θέση στο επερχόμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ κάτι που ίσως σημάνει ότι και ο σιδηροδρομικός Νίκος Κιουτσούκης θα χάσει την θέση του Γενικού Γραμματέα της Συνομοσπονδίας, αν το ΠΑΜΕ που φαίνεται να έχει ανεβάσει τα ποσοστά του Πανελλαδικά κατεβάσει υποψήφιο για την θέση και οι δυνάμεις του έχουν βγεί στην 2η θέση στο συνέδριο της ΓΣΕΕ  που ξεκινά τις εργασίες του στις  9 Μαρτίου.

Την ίδια ώρα η Ενότητα, φέρεται να διεκδικεί τον Γενικό Γραμματέα στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας ενώ στην τελευταία ανακοίνωση της ξεκαθαρίζει ότι συνεχίζει την αυτόνομη πορεία της. Αναφέρει χαρακτηριστικά 

"Ολοκληρώθηκε η Εκλογική διαδικασία στο μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας, το Ε.Κ. Αθήνας. Πραγματικός νικητής των εκλογών ήταν η παράταξη μας: “ΕΝΟΤΗΤΑ”. Για πρώτη φορά (σε σχέση με το περασμένο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο) η “ΕΝΟΤΗΤΑ” ανέβηκε δύο θέσεις, ξεπερνώντας τις συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΑΚΕ. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά μία φιλελεύθερη παράταξη διεκδικεί τη θέση του Γενικού Γραμματέα στο μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας.

Επίσης η παράταξη μας τριπλασίασε τις έδρες της για την εκπροσώπηση στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Η “ΕΝΟΤΗΤΑ” θα συνεχίσει να πορεύεται στο δρόμο της αυτονομίας  με μόνο στόχο την εκπροσώπηση της σε όλους τους εργασιακούς χώρους του ιδιωτικού τομέα."








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου