Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Αρματολίκι στο ΠΜΚ (Πολιτιστικό Μορφωτικό Κέντρο)

Ανακοίνωση της Ενότητας για τον Πολιτισμό.

 Με σχετικές Ανακοινώσεις, αναφερθήκαμε στις πλείστες όσες δραστηριότητες και δράσεις που χρησιμοποίησε η παραταξιακή ηγετική ομάδα του ΠΜΚ προκειμένου να παραμείνει αγκυροβολημένη στις μέχρι τώρα θέσεις της. Υπενθυμίζουμε περιληπτικά:

  •  Διπλασίασε, χωρίς εκλογές, τη θητεία της με διάφορες προφάσεις, ασκώντας ακόμη και αγωγή κατά του ίδιου του σωματείου μας. Κι’ αυτά ασκώντας ηγεμονιστικές και αρχηγικές πρωτοβουλίες, εκ του προεδρείου (και έχουν καταγγελθεί εκ των έσω) που εν πολλοίς θυμίζουν ναπολεόντειες συμπεριφορές. 
  • Και κατ΄ επέκταση επί σειρά ετών και λόγω ταυτόσημης νοοτροπίας, δεν έχει επιδειχθεί καμία ουσιαστική πολιτιστική δράση μόνιμου χαρακτήρα, πλην εκείνων που κατ’ επίφαση ονοματίζονταν τέτοιες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν προσωπικές, αποκλειστικά φιλοδοξίες και αυτοπροβολές. 
  •  Εκμεταλλευόμενη την οργανωτική απραξία της επί 3 σχεδόν έτη και με τη βοήθεια που της έδωσαν «πρωτοπαλίκαρα» συγκεκριμένης παράταξης, μετέτρεψαν την αδυναμία τους σε πλεονέκτημα. Έτσι απέκλεισαν, αφενός από την πρώτη Γ.Σ. την πλειοψηφία των παρόντων μελών και αφετέρου από τις εκλογικές διαδικασίες πάνω από 450 μέλη. Με αιτιολογία, την απαίτηση ΕΦΑΠΑΞ καταβολής οφειλόμενων συνδρομών. 
  • Απέρριψαν την αντιπρόταση να καταβληθούν οι «οφειλόμενες εισφορές» τμηματικά, όπως έτσι γίνεται με τα υπόλοιπα μέλη και κατά τον ίδιο τρόπο. Ολοφάνερα με παραταξιακά κριτήρια λες και δεν μας ενδιαφέρει η μαζικότητα του ΠΜΚ, αλλά μόνο να μετρηθούν τα «κουκιά» τους και το σωματείο να λειτουργεί ως «κούφιο» όργανο μακριά από μορφωτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. 
  • Συγκάλεσε παράτυπα την πρώτη Γ.Σ. (20.12.2022) και ως προς το χρόνο και ως προς τον όργανο. Επίσης όρισε ημερομηνία εκλογών, ενώ η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στην Γ.Σ. 
  • Δεν έγινε δεκτό το ψηφοδέλτιο συγκεκριμένου συνδυασμού, παρόλο που καταστατικά η προθεσμία παραλαβής θα έπρεπε να λήγει αργότερα, δηλ. έπειτα από 3 ώρες. Κατόπιν αυτού, μέλη της ΕΦ.ΕΠ., επηρεαζόμενα προφανώς από τα εν λόγω παραταξιακά σχήματα, υπέβαλαν παραιτήσεις, όχι ασφαλώς στο όργανο που τα είχε ορίσει. Οπότε σταμάτησαν οι διαδικασίες των εκλογών για ευνόητους λόγους. 
  •  Στη συνέχεια το προεδρείο του ΠΜΚ και όχι το Δ.Σ του ΠΜΚ (και άρα παράτυπα ), αντί να συγκαλέσει Γ.Σ. για την συμπλήρωση της ΕΦ.ΕΠ., η νέα Γ.Σ είχε ως αντικείμενο την εξ ολοκλήρου εκλογή νέας ΕΦ.ΕΠ. Κατά την αντίστοιχη διαδικασία και κατά παραβίαση των αρχών της απλής αναλογικής δεν εκλέχθηκαν καθόλου μέλη συγκεκριμένης παράταξης. Έτσι διασπάστηκε και η όποια εμπιστοσύνη, σε περίπτωση οποιασδήποτε προοπτικής σχηματισμού ενιαίου συνδυασμού/ψηφοδελτίου. 
  • Και κλείνουμε με το τελευταίο και καλύτερο. Στην τελευταία Γ.Σ. (23.01.2023) είχε γίνει πρόταση: οι εκλογές του Φεβρουαρίου να γίνουν (σύμφωνα πάντα με τις διατάξεις του καταστατικού του ΠΜΚ) με τα Μητρώα της 31.01.2023, οπότε τα νέα μέλη (εν ενεργεία και συνταξιούχοι) θα έπρεπε να καταβάλουν τη συνδρομή του μηνός Ιανουαρίου 2023. Αντί αυτής της πρότασης επικράτησε το «σόφισμα» ότι: δεν υπήρχε πλέον Δ.Σ. ώστε να «εγκρίνει» τις νέες αιτήσεις και άρα θα ισχύσουν τα Μητρώα ως είχαν μέχρι 31.12.2022 για να τηρηθεί, τάχα, κι αυτό που είπε ή προηγούμενη Γ.Σ. Αυτά βέβαια δεν μπορούν να ισχύουν και είναι «εκ του πονηρού» για τους εξής λόγους: α) Πώς δεν υπάρχει Δ.Σ. αφού αυτό δεν παύτηκε από την προηγούμενη Γ.Σ. (υπάρχουν πρακτικά που να αποδεικνύουν το αντίθετο;) β) Κι’ αν δεν υπάρχει, όπως ισχυρίζονται, Δ.Σ. πώς συγκλήθηκε η Γ.Σ. και στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος αυτού άνοιξε τη συνεδρίαση και μέλη αυτού ελέγξανε τα ταμειακώς εντάξει μέλη για να συμμετέχουν στη Γ.Σ.; Και αφού δεν υπήρχε Δ.Σ. πώς ο ταμίας «επισήμως» του ΠΜΚ έδωσε εκ νέου διευκρινήσεις για την ταμειακή κατάσταση του ΠΜΚ κατόπιν αιτήματος μελών του Δ.Σ. όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τις καταθέσεις συνδρομών μέχρι 31/12/2022; γ) Σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού οι αιτήσεις των νέων μελών δεν τίθενται υπό την έγκριση του Δ.Σ., απλά γίνονται αυτοδίκαια μέλη, ταυτόχρονα με την κατάθεση της αίτησης του εκάστοτε ενδιαφερόμενου μέλους. δ) Σύμφωνα με τις ίδιες διατάξεις το Δ.Σ. εξακολουθεί να λειτουργεί υποτυπωδώς και κατά τη διάρκεια των εκλογικών διαδικασιών. ε) Εξάλλου κατά το πνεύμα της 2556/22 δικαστικής απόφασης η θητεία του προσωρινού Δ.Σ. λήγει είτε με την εκλογή νέου Δ.Σ., είτε με τη λήξη της εξάμηνης προσωρινής θητείας που έχει οριστεί από το Πρωτοδικείο. Όποιο έρθει πρώτο.
Έτσι βέβαια η προβολή της συγκεκριμένης άποψης στοίχισε την ΜΗ ΕΓΓΡΑΦΗ 300 τουλάχιστον νέων μελών είτε νεοπροσληφθέντων, είτε συνταξιούχων των τελευταίων ετών οι οποίοι δεν μπόρεσαν να εγγραφούν λόγω είτε μη λειτουργίας, είτε υπολειτουργίας του ΠΜΚ τα τελευταία τουλάχιστον 3 χρόνια. (Συγκεκριμένες και αναλυτικές αναφορές στα επιμέρους θέματα υπάρχουν στις προηγούμενες τρεις ανακοινώσεις μας που έχουν δημοσιευτεί στον ίδιο ιστότοπο).
 Στη συνέχεια οι πρωταγωνιστές και «πρωτοπαλίκαρα» συγκεκριμένων παραταξιακών σχημάτων, προκειμένου να σιγουρέψουν τη διατήρηση και ενίσχυση των «κεκτημένων» με την επέκταση τους και σε άλλα σωματεία, συνένωσαν τις δυνάμεις τους για την τελική κατάληψη. 
Για να είναι και πιο σίγουροι πρότειναν και για αρχηγούς κάποιους αχυράνθρωπους, με την βεβαιότητα ότι αφού οι ίδιοι έχουν τους στρατούς, οι αρχηγοί θα είναι τα πιόνια τους. Πέρα βέβαια από αυτό, τα λεγόμενα «αγκαζέ» της πάλαι ποτέ κραταιάς παράταξης αποπειρώνται να προκαθορίσουν τάσεις αλλά κυρίως και «ανατάσεις», ενόψει των επερχόμενων πολιτικών εκλογών, προκειμένου να διεκδικήσουν κότινους ενόψει «συμφιλίωσης» με λεκτικούς, μάλλον, αντίπαλους.
 Όλες λοιπόν αυτές οι αδιέξοδες πρακτικές, που τίναξαν στον αέρα τις πολιτιστικές διαδικασίες στον σιδηροδρομικό κόσμο, οδήγησε σημαντικές δυνάμεις του χώρου στην απόσυρση τους από τις παρούσες διαδικασίες.
 Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι: το υπό διαμόρφωση ψηφοδέλτιο ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ δε θα συμμετάσχει, το ίδιο και η έκφραση του ΔΙΚΤΥΟΥ, ως επίσης πολλοί συνάδελφοι που δεν έδειξαν ενδιαφέρον να ενασχοληθούν σε ένα τόσο τοξικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον στελεχώνοντας ψηφοδέλτια, αλλά και άλλοι που εξαιτίας της αφερεγγυότητας ορισμένων παραταξιακών στελεχών, τόσο εν ενεργεία όσο και συνταξιούχων, που δρουν ιδιοτελώς, οδηγήθηκαν είτε σε προφορική, είτε σε έγγραφη απόσυρση υποψηφιότητας τους, ως ύστατο μέσο να εξυγιάνουν την σύνθεση του διαπαραταξιακού, λεγόμενου, ψηφοδελτίου

Έπειτα λοιπόν από τα παραπάνω είναι προφανές ποια σχήματα και σε ποιους υποψηφίους θα πρέπει να δείξουμε την αντίρρησή μας για τις μέχρι τώρα πρακτικές τους , με αποκλειστικό κριτήριο την εκλογή υποψηφίων που είτε αγωνίστηκαν, είτε σκοπεύουν να αγωνιστούν για να επιτύχουν οι σκοποί και ο ρόλος του ΠΜΚ. 

ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

 Η Εκλογική Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου