Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Καμμένος κορμός μπήκε σε εν κινήσει Λευκό Βέλος - Από θαύμα γλύτωσε ο μηχανοδηγός

Από θαύμα γλύτωσε τον τραυματισμό το πρωί της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου ο ένας από τους δυο μηχανοδηγούς του Λευκού Βέλους όταν κορμός δέντρου κυριολεκτικά τρύπησε την αμαξοστοιχία και μπήκε μέσα στο χώρο οδήγησης.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην αμαξοστοιχία 51 μεταξύ

του Αγίου Στεφάνου και της Δεκέλειας, όταν ο μηχανοδηγός αντιμετώπισε για άλλη μια φορά την πτώση καμμένων κορμών στη γραμμή. Πρόκειται για δέντρα που είχαν καεί στη μεγάλη φωτιά της Αττικής το 2021 και ακόμα και σήμερα, 1,5 χρόνο μετά δεν έχουν απομακρυνθεί παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες των σιδηροδρομικών.

Το τρένο σταμάτησε με ακαριαία πέδη και ο μηχανοδηγός πρόλαβε την τελευταία στιγμή να πηδήξει εκτός της αμαξοστοιχίας. 

Η εικόνα με τον κορμό μέσα στο ETR κυκλοφόρησε μεταξύ χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ αναζητούνται απαντήσεις για το λόγο που οι «παγίδες» που άφησε πίσω της η φωτιά εξακολουθούν να υπάρχουν απειλώντας τη σωματική ακεραιότητα επιβατών και εργαζομένων στο σιδηρόδρομο καθώς σε κάθε κακοκαιρία βρίσκονται στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Οι ευθύνες για το θέμα για ακόμα μία φορά έχουν γίνει μπαλάκι μεταξύ Δασαρχειου, ΟΣΕ και εργολαβικών εταιριών χωρίς κανείς να προχωρά στην απομάκρυνση των κορμών και των κλαδιών που αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για την ασφαλή διέλευση των τρένων.


www.ethnos.gr - Μαρία Λιλιοπούλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου