Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Τα όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών για τη νέα χρόνια

 
Στον 9ο όροφο του μεγάρου του ΟΣΕ διεξήχθη χθες η εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών για τη νέα χρόνια, παρουσία του γενικού γραμματέα Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά, της προέδρου της ΡΑΣ Ιωάννας Τσιαπαρίκου και του
προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ Σπύρου Πατέρα και σιδηροδρομικών / εκπροσώπων σωματείων.

Στην ομιλία του, ο νέος πρόεδρος της ΠΟΣ Γιάννης Ντίτσας σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «παρ’ όλες τις δυσκολίες, το συνδικαλιστικό κίνημα και τα σωματεία υπέγραψαν 2ετή ΣΣΕ στον ΟΣΕ, ανάλογα με τα μεγέθη που όριζε το ενιαίο μισθολόγιο, συν κάποιες παροχές που αποδέχτηκε το υπουργείο Μεταφορών».

Στη συνέχεια τόνισε την αναγκαιότητα της εξασφάλισης των εργαζομένων σε όλες τις εταιρείες / βαθμίδες, ζητώντας την παρέμβαση του υπουργείου Μεταφορών στη Hellenic Train.

Από την πλευρά του, ο γ.γ. Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς σημείωσε ότι θα δρομολογηθούν και άλλες προσλήψεις στον ΟΣΕ, υποστηρίζοντας ότι το υπουργείο έχει «στοχευμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα για τον ΟΣΕ» και εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι «έρχονται πολύ καλύτερες ημέρες για τον σιδηρόδρομο».

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Σπύρος Πατέρας σημείωσε ότι ο «Οργανισμός στηρίζει το προσωπικό του», τονίζοντας ότι «έχει υπάρξει αρκετή προσπάθεια από όλους για την επίλυση των θεμάτων του ελληνικού σιδηροδρόμου και έχουν μπει γερές βάσεις σε αρκετά από αυτά».

Η πρόεδρος της ΡΑΣ, Ιωάννα Τσιαπαρίκου τόνισε ότι «θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να βελτιωθεί η κατάσταση του ελληνικού σιδηροδρόμου, νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο, η ολοκλήρωση των έργων θα βοηθήσει σε αυτό, όπως και οι διαδικασίες τις οποίες οφείλουμε εμείς να εφαρμόσουμε και να επιτηρούμε».

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβαν εκπρόσωποι σωματείων από τον σιδηρόδρομο και τα μέσα σταθερής τροχιάς.

www.metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου