Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Αγκαζέ ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ και στον Πολιτιστικό Αττικής

 Τι και αν αυτές τις ημέρες, οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό δέχονται επίθεση απο την νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τι και αν σχεδόν όλοι οι καθηγητές του Εθνικού παραιτήθηκαν διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική Μενδώνη - Μητσοτάκη στα πολιτιστικά δρώμενα, τι και αν ακόμα και ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Σ.Ξαρχάκος άνοιξε την μεγαλειώδη συναυλία του στο ΣΕΦ τονίζοντας την αντίθεση του με τα Νομοθετήματα της Κυβέρνησης και λέγοντας στους χιλιάδες παρόντες  "Γεια σας, είμαι ένας απόφοιτος λυκείου. Και στην πορεία της βραδιάς θα σας παρουσιάσω κι άλλους απόφοιτους λυκείου». 

Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ απέδειξαν ότι δεν τους χωρίζει τίποτα με την νεοφιλελεύθερη πολιτική (ούτε και στον πολιτισμό) και κατέβηκαν σε κοινό ψηφοδέλτιο με συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ. 

Ενώ και η ΔΑΚΕ δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση για την επίθεση που δέχεται ο κόσμος του πολιτισμού στην χώρα μας. 

Η παρουσία δε, τόσων κορυφαίων συνδικαλιστών των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ σε ένα ψηφοδέλτιο για τον πολιτισμό , προδιαγράφει και το μέλλον του Πολιτιστικού Σιδηροδρομικών Νομού Αττικής.

Αυτό που κρατάμε είναι η κοινή κάθοδος των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ. 

Μετά τις εκλογές και την κοινή κάθοδο τους στο ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τώρα και στον Πολιτιστικό, ενώ με μαθηματική ακρίβεια θα επέλθει και η ενοποίηση των χώρων στις επόμενες εκλογές της Π.Ο.Σ.

Άλλωστε αυτές τις μέρες βλέπουμε πολλά στελέχη του ΚΙΝΑΛ να πέρνουν μεταγραφή για την ΝΔ ενόψει των Εθνικών Εκλογών, αποδεικνύοντας ότι η σχέση ΚΙΝΑΛ-ΝΔ είναι αμφίδρομη. 

Όπως έλεγε και ο αποτυχημένος - σήμερα συνταξιούχος- συνδικαλιστής στο τελευταίο συνέδριο της Π.Ο.Σ. "Ο αλγόριθμος να βγαίνει".

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Στηρίζουμε ανοικτά κάθε προσπάθεια ενάντια στο ζοφερό κατεστημένο των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ που έχει και την ευθύνη για την διάλυση του ΠΜΚ (αλλά και της Π.Ο.Σ.),  και τα όσα τραγικά ζήσαμε τους τελευταίους 3 μήνες και μόνο αγωνία για τον πολιτισμό δεν θύμισαν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου