Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

ΠΜΚ Αττικής : Οι σιδηροδρομικοί γύρισαν την πλάτη στα παιχνίδια των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ

 Η αποχή είναι ο μεγάλος νικητής  στις εκλογές του ΠΜΚ Αττικής καθώς οι σιδηροδρομικοί γύρισαν την πλάτη στα παιχνίδια των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, που κατέβηκαν σε κοινό ψηφοδέλτιο (επιβεβαιώνοντας την κοινή συνδικαλιστική και πολιτική τους πορεία). Τα συγκριτικά αποτελέσματα είναι η απόδειξη
της απαξίωσης και παρά την ΜΕΓΑΛΗ πίεση συνδικαλιστών των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ να πείσουν κόσμο να κατέβει να ψηφίσει!

Έτσι απο τους 1125 σιδηροδρομικούς που είχαν ψηφίσει στις τελευταίες εκλογές του ΠΜΚ, στις φετινές εκλογές ψήφισαν κάτω απο 360!!! 

Μείωση της συμμετοχής στο 75% περίπου, ενώ οι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους που ενέκρινε η πλειοψηφία του ΠΜΚ ξεπερνούσαν τους 780!

Με λίγα λόγια η συμμετοχή δεν ξεπέρασε ούτε  το 50% των εγγεγραμμένων γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την επόμενη περίοδο  και φυσικά είναι ενδεικτικό της αποδοκιμασίας των σιδηροδρομικών σε όσα συνέβησαν την τελευταία περίοδο.

Αποκαλυπτικό είναι ότι σε εταιρεία που εργάζονται 150 και πλέον συνάδελφοι και που η κάλπη στήθηκε στα γραφεία της για 3 και πλέον ώρες δεν ψήφισαν ούτε 30, παρά την μεγάλη προσπάθεια των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ. 

Ενδεικτικό των μεθοδεύσεων είναι και το ότι ακόμα και με αυτήν την πενιχρή συμμετοχή, υπήρξαν ενστάσεις για το κύρος της εκλογικής διαδικασίας. 

Σε μια περίοδο που  οι άνθρωποι του Πολιτισμού δέχονται επίθεση απο την Κυβέρνηση και καθημερινά έχουμε συναυλίες συμπαράστασης ενώ παραιτήθηκε   σύσσωμο το καθηγητικό σώμα του Εθνικού Θεάτρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Προεδρικό Διάταγμα που απαξιώνει τις καλλιτεχνικές σπουδές, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ κατά την προσφιλή τους τακτική θέλησαν να κάνουν καταμέτρηση δυνάμεων στον ΠΜΚ Σιδηροδρομικών.

Το αποτέλεσμα για ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ είναι πραγματικά εκκωφαντικό καθώς 652 είχαν στηρίξει τα ψηφοδέλτια τους στις τελευταίες εκλογές και σε αυτές δεν προσήλθαν σχεδόν οι μισοί!

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


ΥΓ Τα αποτελέσματα των εκλογών θα ανακοινωθούν αύριο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου