Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

ΕΜΕΙΣ ΑΡΚΙ ΓΣΕΕ : Να σταματήσει ο εμπαιγμός των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ – Δικαιοσύνη για την ΟΣΥ

Ανακοίνωση του ΕΜΕΙΣ- ΑΡΚΙ ΓΣΕΕ
Η Κυβέρνηση μετά από οκτώ μήνες παλινωδιών και αδικαιολόγητων καθυστερήσεων, υπό το φόβο κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην ΣΤΑΣΥ, καθώς ήδη τέσσερα Σωματεία έχουν προσφύγει στον ΟΜΕΔ, ανέβασε σήμερα για διαβούλευση στο opengov.gr Νομοσχέδιο που περιλαμβάνει μέρος και όχι το σύνολο των απαιτούμενων, για την ολοκλήρωση των συμφωνηθέντων στην ΣΣΕ του
καλοκαιριού, ρυθμίσεων αλλά και για να μην παρακρατηθούν ως αδικαιολογήτως καταβληθέντα (!!!) τα όσα προβλέπονταν στη ΣΣΕ της ΣΤΑΣΥ το 2016 και αποδίδονταν ΚΑΝΟΝΙΚΑ μέχρι πριν από 1 περίπου χρόνο (31-3-2022).

Και αντί η συμφωνημένη με τα συνδικάτα τροπολογία να έχει κατατεθεί και ψηφιστεί εδώ και μήνες, δίνεται τώρα (γιατί άραγε;;) σε διαβούλευση και συνεπώς εντείνεται η αγωνία των εργαζόμενων για το αν θα προλάβει να ψηφιστεί πριν τις επερχόμενες  Εθνικές εκλογές. 

Αν μη τι άλλο, κάποιος θα μπορούσε να κάνει λόγο για μικροπολιτική από την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών η οποία διαρκώς εμπαίζει τους εργαζόμενους στις Σταθερές Συγκοινωνίες αλλά και επιχείρηση «ομηρίας» τους, εν όψει των Εθνικών Εκλογών.

Το ίδιο φυσικά ισχύει ΚΑΙ για τους συναδέλφους μας στην ΟΣΥ, που δεν είδαν καμία αναφορά για τη δικιά τους Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ενώ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ εξαιρούνται από τις αυξήσεις που προβλέπονται για τη ΣΤΑΣΥ (οι οποίες στην ουσία επανέρχονται…). 

Εκτός των παραπάνω, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, δεν προχωρά σε ρύθμιση για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των νεοπροσληφθέντων συναδέλφων μας, στρεφόμενη στην ουσία ενάντια στα δικαιώματα των νέων εργαζομένων και δημιουργώντας εργαζόμενους δύο ταχυτήτων!

Την ίδια ώρα στη ΣΤΑΣΥ, η μεροληψία και η αδικία τείνουν να γίνουν Νομοτέλεια. Η αυταρχικότητα και η ασυδοσία συγκεκριμένων κομματικών στελεχών είναι πλέον εξόφθαλμη, καθότι εντελώς αναιτιολόγητα, τιμωρούν κατά το δοκούν εργαζόμενους! 

Και μέσα σε όλα, ξαφνικά ανακοινώνονται «εικονικές» προσλήψεις, οι οποίες όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές και τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στη ΣΤΑΣΥ αλλά και τον Κανονισμό Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας καταστρατηγούν, αφού αυτός προσδιορίζει την ιεραρχική εξέλιξη του προσωπικού. Επίσης, ουδεμία προοπτική τελεσφόρησης διαθέτουν, δεδομένων των χαμηλών απολαβών των νεοπροσληφθέντων, κάτι που απεδείχθη περίτρανα και στις ακριβώς προηγούμενες προσλήψεις (προκήρυξη 1/2020), όπου μεγάλη αναλογικά μερίδα αυτών, αναγκάστηκε σε παραίτηση εξαιτίας των πενιχρών αυτών απολαβών.

Καλούμε, λοιπόν, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών να σταματήσει τον εμπαιγμό και την μικροπολιτική σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων, να  προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην ψήφιση ΟΛΩΝ των  απαιτούμενων ρυθμίσεων, να προκηρύξει προσλήψεις που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ελλείψεις και ανάγκες της ΣΤΑΣΥ, να αποκαταστήσει την Νομιμότητα στην διαδικασία τους, να αναγνωρίσει την προϋπηρεσία των νέων συναδέλφων σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, δίνοντας έτσι κίνητρο τόσο για την παραμονή στην εταιρεία των νέων συναδέλφων όσο και συμμετοχής στη νέα προκήρυξη και να ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ τις αυξήσεις που είχαν συμφωνηθεί το 2016 και στους εργαζόμενους στην ΟΣΥ.

ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΑΡΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου