Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Εκλογές στον Πολιτιστικό Μορφωτικό Αττικής - Διακηρύξεις Παρατάξεων , Υποψήφιοι

Εκλογές στον Πολιτιστικό - Μορφωτικό Σύλλογο έχουμε την επόμενη εβδομάδα και οι πρώτες παρατάξεις μας στείλανε και δημοσιεύουμε τις διακηρύξεις τους. 
Δυστυχώς και πάλι , οι παρατάξεις δεν κατάφεραν να τα βρουν ούτε στον Πολιτισμό  και να έχουμε ενιαίο ψηφοδέλτιο και έτσι άλλαξαν τα ονόματα τους (εμείς προσδιορίζουμε τους χώρους ) για
την κάθοδο στις εκλογές που πάντα χρησιμοποιούνται για να γίνει και καταμέτρηση δυνάμεων αφού ελάχιστοι είναι όσοι ασχολούνται με τα θέματα του πολιτισμού και αθλητισμού μετά τις εκλογές. (και εμείς τους ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ για αυτό που κάνουν

 Ας δούμε τα 2 ψηφοδέλτια που μας έστειλαν μέχρι στιγμής (συμμετέχουν και μηχανοδηγοί  ) ενώ το στέκι όπως γράψαμε   προσδιορίζει και τους χώρους γιατί δεν είμαστε πλέον και παιδάκια και πρέπει να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι σιδηροδρομικοί.

Η διακήρυξη - ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚ ( Πολιτιστική Συνεργασία )

 Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι

      Οι εκλογές στο Πολιτιστικό Μορφωτικό Κέντρο Σιδηροδρομικών Ν. Αττικής πραγματοποιούνται σε μια περίοδο κατά την οποία ολόκληρος ο ελληνικός λαός αλλά και ιδιαίτερα οι σιδηροδρομικοί βιώνουν μια πρωτόγνωρη κρίση. Η κρίση αυτή κυρίως οικονομική, έχει αποδιοργανώσει την ελληνική κοινωνία επηρεάζοντας τις δραστηριότητες  των  μελών  της.
       Θύμα της  φυσικά και ο Πολιτισμός, καθώς στη χώρα μας η άσκηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων πάντα θεωρούνταν πολυτέλεια. Η τάση ομογενοποίησης του πολιτισμού μας, η σταθερή συρρίκνωση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του και η επιβολή μιας κουλτούρας, ενός τρόπου σκέψης, μιας στάσης ζωής από συγκεκριμένα κέντρα κυρίως των Μ.Μ.Ε,  υποβοηθά το νεοφιλελεύθερο σύστημα και τα συμφέροντά του, γιατί αγγίζει το τελευταίο καταφύγιο της ατομικότητας του πολίτη, την εθνική ταυτότητά του.
       Η κρίση πρέπει να αποτελέσει για όλους μας, την  αφορμή για την πολιτιστική αποκατάσταση της νεοελληνικής κοινωνίας. Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Η ξενόφερτη κουλτούρα διαπερνά κάθε πτυχή της κοινωνίας μας προσπαθώντας να την εντάξει σε δικά της καλούπια καθώς ο πολιτισμός, η κοινωνία και η πολιτική, ήταν πάντα άρρηκτα δεμένες μεταξύ τους.
      Σήμερα είναι γεγονός πως  ο κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε την έντονη παρουσία του πολιτισμού στη ζωή του.  Η δράση  των πολιτιστικών εκδηλώσεων στηρίζουν δυνατά την ψυχή του και του υπενθυμίζουν συνεχώς την ανθρώπινη υπόστασή του.
      Εμείς οι υποψήφιοι της ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ προερχόμενοι από ένα ευρύτερο πολιτικό φάσμα  δεσμευόμαστε ότι, με τις μικρές μας δυνάμεις θα επιχειρήσουμε να δώσουμε διέξοδο στην πολιτιστική μιζέρια, με εκδηλώσεις που θα κινητοποιούν τη σιδηροδρομική κοινωνία, που θα επιχειρούν να βάλουν τέλος στον πολιτιστικό πολτό και την τηλεοπτική  απομόνωση .
    Η σημερινή συγκυρία απαιτεί να αναμετρηθούμε με τους εαυτούς μας και με την κουλτούρα  που αναπαράγει αδιέξοδα, ώστε να κινητοποιήσουμε όλη τη σιδηροδρομική οικογένεια, να πραγματοποιήσει μια μεγάλη πολιτισμική ανατροπή.  Δεν μας λείπουν ούτε οι άνθρωποι, ούτε οι ιδέες.
     Στις προθέσεις μας συμπεριλαμβάνονται μια σειρά δραστηριοτήτων με κεντρικό άξονα την πολιτιστική μας κληρονομιά, που θα δίνουν το έναυσμα για συλλογική συμμετοχή, με διαγωνισμούς, πολιτιστικές, αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και φυσικά τη συνέχιση των επιτυχημένων δραστηριοτήτων όπως, οι εκθέσεις βιβλίων και η διάθεση εισιτηρίων για επιλεγμένες θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις με ακόμη καλύτερους όρους.
«ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»
                                        
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
           
     



Το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ ( Αναγέννηση - Ενότητα για τον πολιτισμό στον σιδηρόδρομο )


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,


Σε ένα κοινωνικο-πολιτικό περιβάλλον που καταρρέει γύρω μας, μόνο ο Πολιτισμός σημαίνει, κάθε τι που κάνει ο άνθρωπος για να βελτιώσει και να «χρωματίσει» τη ζωή του.
Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε και εμείς την προηγούμενη τριετία και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και τώρα στηρίζοντάς μας μέσα από το ψηφοδέλτιο της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ – ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ».
Η προσφορά στον Πολιτισμό είναι εθελοντική, πάνω από συμφέροντα και ματαιοδοξίες.
Ο Πολιτισμός δεν έχει απόχρωση.
Οι αντιπαραθέσεις, οι μικροκακίες, τα μκροκομματικά συμφέροντα εμείς τα βάλαμε στην άκρη γιατί οδηγούν σε αντίθετα αποτελέσματα.
Αυτή η κοινωνία τα έχει βιώσει όλα.
Καιρός για νέα, ανανεωμένη δράση.
Έχουμε τόσα πολλά να κάνουμε. ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!
Βοηθήστε μας, συμβουλεύσετε μας, στηρίξτε μας για μια ενότητα στον Πολιτισμό.
Το να παραμένει κάποιος, απλός θεατής και κριτής - καλοπροαίρετος ή κακοπροαίρετος - δεν έχει πραγματικά, στο σήμερα που ζούμε, κανένα νόημα.
Ζούμε σε ένα αξιόλογο τόπο, απείρου φυσικού κάλλους.
Έχουμε ιστορία, λαογραφία, παράδοση.
Του αξίζει λοιπόν αυτού του τόπου μια καλύτερη συμπεριφορά από όλους.

Ελάτε να υλοποιήσουμε τους στόχους μαζί, να καταγράψουμε τα πολιτιστικά θέματα που μας αφορούν και την αναγκαιότητα της ύπαρξης του πολιτισμού στη ζωή μας. 

Εμείς πάντα πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι ο Πολιτισμός δεν έχει χρώμα και σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις έχουμε προτείνει «ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ» αλλά δεν είχαμε ανταπόκριση από άλλους……….

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

     Σκεφτείτε τα παιδιά μας.
     Έχουμε τεράστια ευθύνη απέναντί τους, το μόνο που θα ξέρουν, στο μέλλον, είναι όλα αυτά που μαθαίνουν από την τηλεόραση, εικόνες μιας σκληρής πραγματικότητας, που πρέπει ΕΜΕΙΣ να τους την αλλάξουμε. 




1 σχόλιο:

  1. Το προβλημα είναι οτι οι παρατάξεις αλλαξαν όνομα ή το ότι ακόμα και στο πολιτιστικο θέλουν κάποιοι τους σιδηροδρομικους χωρισμένους σε παρατάξεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή