Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

«Ανάσα» για ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ο ΟΣΕ προκήρυξε διαγωνισμό για τις καθιζήσεις στο Γαλλικό ποταμό

Διαγωνισμό, ύψους 1,88 εκατ., για την ενίσχυση της θεμελίωσης των βάθρων της σιδηροδρομικής γέφυρας του Γαλλικού ποταμού, στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Ειδομένη, προκήρυξε ο ΟΣΕ.
Το έργο αφορά έργα, κυρίως οδοποιίας, και ειδικότερα εργασίες ενίσχυσης των
μεσόβαθρων της σιδηροδρομικής γέφυρας που παρουσιάζουν καθίζηση, με προθεσμία εκτέλεσης 6 μήνες. 

Η εν λόγω εργολαβία αποτελεί «ανάσα» για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που – έστω και σε 6 μήνες – θα έχει λύσει ένα από τα πιο μεγάλα κυκλοφοριακά της προβλήματα. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι, η σιδηροδρομική γέφυρα στον Γαλλικό ποταμό, έχει υποστεί καθίζηση, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη γραμμή να μη χρησιμοποιείται.

Ο ΟΣΕ έχει διαθέσει μια εναλλακτική διαδρομή στα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την αποκαλούμενη «Ενωτική Γραμμή», προκειμένου να παρακαμφθεί η γέφυρα του Γαλλικού ποταμού. Ωστόσο, και η εναλλακτική διαδρομή παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, αφού άγνωστοι έχουν αποσπάσει από αυτήν καλώδιο ηλεκτροδότησης, μήκους περίπου 3 χλμ.

Εξαιτίας της συγκεκριμένης φθοράς διακόπτεται η ηλεκτροκίνηση και οι συρμοί που φτάνουν στο σημείο, με τη χρήση ελκτικών ηλεκτραμαξών, πρέπει να χρησιμοποιήσουν ντιζελομηχανές για περίπου 3 χλμ. και στη συνέχεια να επανατοποθετηθεί μια άλλη ελκτική ηλεκτράμαξα.

Η διαδικασία αυτή κοστίζει σε πόρους (μηχανές και προσωπικό) στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και φυσικά, σε χρόνο.

metaforespress.gr - Φώτης Φωτεινός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου