Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Ξεκινούν εργασίες στο σιδηροδρομικό τμήμα Κόρινθος-Ναύπλιο

Ανανεώνονται οι περιβαλλοντικοί όροι, κάτι που σηματοδοτεί την έναρξη εργασιών αποκατάστασης στο ανενεργό δίκτυο του ΟΣΕ
Έντονη κινητικότητα υπάρχει τις τελευταίες ημέρες σε ότι έχει να κάνει με το μετρικό δίκτυο του ΟΣΕ που εκτείνεται από Κόρινθο μέχρι και τα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.


Σύμφωνα με πληροφορίες προς ανανέωση βρίσκονται οι Περιβαλλοντικοί όροι στο κλειστό σιδηροδρομικό τμήμα Κόρινθος-Ανδρίτσα και Άργος-Νάυπλιο, μία εξέλιξη που σηματοδοτεί την έναρξη εργασιών οι οποίες θα γίνουν από τον ΟΣΕ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και συνδέονται κυρίως με τουριστική αξιοποίηση.
«Σαπίζει» η γραμμή

Οι γραμμές είχαν ανακαινιστεί και τεθεί σε λειτουργία το 2010 ενώ σήμερα επικρατεί η απόλυτη εγκατάλειψη.

Όταν είχαν επανεκκινήσει τα δρομολόγια είχε επιτευχθεί βελτίωση των χρόνων ταξιδιού και συγκεκριμένα για το Κόρινθος – Άργος ήταν 45 λεπτά και για το Άργος – Ναύπλιο 10 λεπτά, ενώ η μετεπιβίβαση γινόταν επί κοινής αποβάθρας στον σταθμό του προαστιακού στην Κόρινθο. Ωστόσο η επαναλειτουργία της γραμμής στο σύνολό της (από Κόρινθο - Καλαμάτα) αποδείχθηκε μη βιώσιμη και γι' αυτό αποφασίστηκε η διακοπή των δρομολογίων πριν καλά καλά συμπληρωθεί χρόνος.

Μία εκ νέου μελέτη βιωσιμότητας στο τμήμα Κόρινθος - Άργος - Ναύπλιο κρίνεται απαραίτητη, τουλάχιστον πριν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση για επαναλειτουργία του.
Τι γίνεται με τον σταθμό του Άργους; 

Στα τέλη του 2015 ξεκίνησαν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Άργους κάποιες εργασίες αποκατάστασης έπειτα από επαναλαμβανόμενες πιέσεις της τοπικής κοινωνίας, ωστόσο αυτές ξαφνικά διακόπηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εργολαβία βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά όσο καθυστερεί η επανέναρξη των εργασιών, τόσο αυξάνεται και η ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι.

Θα παρακολουθούμε στενά το θέμα αναμένοντας να επανεκινήσουν και να ολοκληρωθούν οι εργασίες το συντομότερο δυνατόν, βάσει του φιλόδοξου πρότζεκτ που φέρεται να έχει εκπονηθεί...

www.anagnostis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου