Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Αρνητική εξέλιξη για την διανυκτέρευση στην Δράμα

Άλλη μια άδικη απόφαση απο την δικαιοσύνη σε βάρος των μηχανοδηγών.Μετά τις αρνητικές αποφάσεις για το θέμα των μετατάξεων και των υποχρεωτικά μεταταχθέντων συναδέλφων μας αλλά και την απόφαση για την χορήγηση διανυκτερεύσεων στην Πάτρα,έρχεται και η απόφαση του Ειρηνοδικείου Δράμας 
που επικαλείται το άθρο του Εσωτερικού Κανονισμού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Φεβρουάριος 2012-Βορίδης) όπου ορίζει ότι έδρα είναι ο κάθε τόπος που δραστηριοποιείται η εταιρεία και απορίπτει το αίτημα των συναδέλφων για την καταβολή αποζημίωσης διανυκτέρευσης το επίμαχο διάστημα (2011-2014).

Χαρακτηρίζει την παροχή της αποζημίωσης οικειοθελή παροχή της Διοίκησης.
Ασφαλώς πρόκειται για σοβαρή εξέλιξη που θα εκτιμηθεί το επόμενο διάστημα απο το Σωματείο μας  και θα πρέπει να επιλυθεί.
Όσον αφορά τους ελαφρόμυαλους που σπεύδουν να σχολιάσουν αποφάσεις δικαιοσύνης για να ασκήσουν συνδικαλιστική κριτική (δεν έχουν και τίποτα άλλο να πουν) είμαστε υποχρεωμένοι να τους θυμίσουμε ΞΑΝΑ, ότι οι αποφάσεις για τις δικαστικές διεκδικήσεις ήταν ομόφωνες. 
Όπως χάσαμε στις μετατάξεις (μέχρι στιγμής) και όπως κερδίσαμε το δεύτερο 25% έτσι χάθηκε το αίτημα των συναδέλφων μας για τις διανυκτερεύσεις.
Το κόλπο όμως είναι γνωστό. 
Ο Κανονισμός Εργασίας  που ψηφίστηκε απο την Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και εκπονήθηκε απο την προηγούμενη Διοίκηση (και τον γνωστό Διευθυντή) πρέπει να περνάει στα ψιλά,να μην θυμίζουμε τι συνέβη τότε και αυτό βολεύει  τους ελαφρόμυαλους  πολιτικάντηδες της κακιάς ώρας.

Καλό θα είναι λοιπόν να σκέφτονται πριν κάνουν κριτική στο συνδικάτο επειδή χάθηκε ένα δικαστήριο.
Γιατί οι μηχανοδηγοί δεν είναι λωτοφάγοι.
Ιδιαίτερα οι συνάδελφοι σε Δράμα κ Πάτρα και μνήμη έχουν και ξέρουν πολύ καλά και θυμούνται πολύ καλά.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου