Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Τροπολογία με ευνοϊκή ρύθμιση για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Πάλι καλά που εκεί η παράταξη του ΠΑΜΕ δεν έχει ΜΠΟΥΦΟΥΣ για εκπρόσωπους ώστε αυτοί να διαρεύσουν το κείμενο πριν αυτό κατατεθεί.
Ευνοϊκή ρύθμιση για όσους δημοσίους υπαλλήλους δικαιούνται επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και λαμβάνουν άδεια προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στην βουλή και εντάχθηκε στο
νομοσχέδιο για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς.
Με την διάταξη που περιλαμβάνει η Τροπολογία όπως αναφέρεται, διασφαλίζεται ο κοινωνικός χαρακτήρας της επιδοματικής πολιτικής. Ο νομοθέτης, στο πλαίσιο της ρυθμιστικής του λειτουργίας θέσπισε τις κατηγορίες των δικαιούχων υπαλλήλων, οι οποίοι λαμβάνουν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, καθώς και τους όρους, υπό τους οποίους αυτό χορηγείται. Τονίζεται ότι με την παρούσα διάταξη θεσπίζεται η διατήρηση της καταβολής του σχετικού επιδόματος στις περιπτώσεις της χορήγησης των νομίμως θεσμοθετημένων αδειών, δεδομένου ότι αυτές έχουν χορηγηθεί, προκειμένου η Πολιτεία να ανταποκριθεί σε βασικές της υποχρεώσεις, όπως η αναγκαία ανάπαυση των υπαλλήλων, η προστασία της μητρότητας, της οικογένειας και της παιδικής ηλικίας, οι ανάγκες επανεκπαίδευσης των υπαλλήλων κ.λπ.. Συνεπώς, η θέσπιση των ανωτέρω αδειών δεν είναι δυνατόν να συνεπάγεται αρνητική επίπτωση στις αποδοχές του υπαλλήλου. Ετσι σύμφωνα με την διάταξη το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας εξακολουθεί να καταβάλλεται στο ίδιο ύφος, με τους ίδιους όρους και με τις ίδιες προϋποθέσεις στους δικαιούχους που έχουν οριστεί με τις υπουργικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί κατ' εξουσιοδότηση των ανωτέρω διατάξεων, εκτός από τις περιπτώσεις πλήρους απαλλαγής από τα καθήκοντα ή την εργασία τους για συνδικαλιστικούς λόγους, με την επιφύλαξη της επικείμενης ευθυγράμμισης του σχετικού καθεστώτος με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία έως τις 31.12.2017.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου