Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Νέα επιστολή της ΠΟΣ για την συλλογική σύμβαση εργασίας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να υπογραφεί η νέα Σ.Σ.Ε., ως συνέχεια της προηγούμενης, η οποία έχει λήξει προ οκταμήνου περίπου.
Το ΥΠΜΕΔΙ μέσω του
Υφυπουργού κ. Σγουρίδη, είχε αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία διαβούλευσης και να υπογραφεί η Σ.Σ.Ε., με αποτέλεσμα να σημειωθούν κάποια θετικά «βήματα».
Έκτοτε, έχουν παρέλθει τρεις μήνες περίπου και το σοβαρό αυτό ζήτημα βρίσκεται ακόμα σε πλήρη στασιμότητα. Επισημαίνουμε ότι οι νέες Διοικήσεις των Εταιρειών έχουν ήδη ενημερωθεί για όλα αυτά, βάση υπομνημάτων που έχουμε αποστείλει. Παράλληλα, έχουμε ζητήσει να γίνουν συναντήσεις για τη συνέχιση της διαβούλευσης, χωρίς να έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα.
Για τους ανωτέρω λόγους, αντιλαμβανόμενοι τις αντικειμενικές δυσκολίες - λόγω της αλλαγής των Διοικήσεων αλλά και του κ.Υφυπουργού, ζητάμε την εκ νέου ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους σας, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία διαβούλευσης και να υπογραφεί η νέα Σ.Σ.Ε.

  Ο Πρόεδρος                                              Ο Γενικός Γραμματέας


            ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ                            ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου