Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Δίκτυο Σιδηροδρομικών Λαρισαϊκού : Ξεκινάμε !!

Συναδέλφισσες συνάδελφοι 
Η  βασική αιτία για την σημερινή εικόνα του σιδηροδρόμου  ήταν οι εφαρμοσμένες  αντισιδηροδρομικές πολιτικές οι οποίες είχαν   με το νόμο 3891/2010   τελικό αποτέλεσμα την ακύρωση
της λειτουργίας χιλιάδων σιδηροδρομικών χιλιόμετρων γραμμής, μεγάλη περικοπή των δρομολογίων και την πλήρη εγκατάλειψη σιδηροδρομικών σταθμών εξαιρετικού κάλλους και αισθητικής.
Η ανάγκη να προχωρήσει η χώρα άμεσα σε μια κατεύθυνση σχεδιασμού, ανασυγκρότησης και ανάπτυξης του σιδηροδρόμου είναι περισσότερο από επιτακτική, με δεδομένο ότι οι σιδηροδρομικές μεταφορές αποτε-λούν έναν πολύ σημαντικό παράγοντα κοινωνικής ευημερίας, οργάνωσης των μεταφορών και προώθησης της οικονομικής ανάπτυξης. 
Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους οι οποίοι ξέρουμε ότι στην πλειοψηφία τους στήριξαν αυτές τις θέσεις, να παραμείνουν και τώρα μαχητικά προσηλωμένοι στον στόχο για έναν ενιαίο δημόσιο σιδηρόδρομο στην υπηρεσία του φυσικού του ιδιοκτήτη που δεν είναι άλλος από την κοινωνία.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι 

Ξεκινάμε βάζοντας στόχους όπως

 Αλλαγή του 3891/2010,νέο οργανόγραμμα για το σιδηρόδρομο, αλλαγή κανονισμού λειτουργίας και τέλος επαναπροκήρυξη των θέσεων ευθύνης.
Πάγια θέση της παραταξής μας είναι ένα δίκαιο και αξιοκρατικό σύστημα  προαγωγών που εκφράζει την πολιτική βούληση και παράγει μια διαφορετική εργασιακή κουλτούρα στηριζόμενη στην αξιοκρατία  στην προστασία του δημοσίου συμφέροντος, η οποία θα πρέπει να ξεκινήσει από τον απλό εργαζόμενο και όχι αλλάζοντας τους διευθύνοντες συμβούλους να περιμένουμε θαύματα.Το κίνημα είναι υποχρεωμένο να συμ-μετέχει αποφασιστικά για το αδιάβλητο και τον πραγματικό εργατικό έλεγχο.
Πρέπει να απαιτήσουμε δύο εκπροσώπους εργαζομένων στα διοικητικά συμβούλια του ομίλου   μέχρι την τελική λύση που θα είναι η διοίκηση μέσα από εργασιακά συμβούλια.
Ζήτημα Δημοκρατίας αδιαπραγμάτευτο είναι η επαναφορά των ελεύθερων διαπραγματεύσεων για την ΣΣΕ μεταξύ εργαζομένων και εργοδότη για τις απολαβές και τις συνθήκες εργασίας.

Ξεκινάμε παλεύοντας για
   
    • Επιστροφή των μεταταχθέντων με πλήρη δικαιώματα, εφόσον το επιθυμούν.
    • Προσλήψεις προσωπικού που να καλύπτουν τις νέες ανάγκες.
    • Προσλήψεις στους τομείς που εξυπηρετούνται από υπεργολάβους (έκδοση εισιτηρίων, καθα-ριότητα, security κ.λπ.). Κατάργηση των υπεργολαβιών, είτε με καταγγελία συμβάσεων είτε μόλις λή-ξουν οι τρέχουσες συμβάσεις.
    • Επαναφορά και ισχυροποίηση του θεσμού ΣΣΕ και των ελεύθερων διαπραγματεύσεων.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
                               
Το συντονιστικό γραφείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου