Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Η ΠΟΣ ζητάει την επιστροφή των αποθεματικών (και των μεταταχθέντων)

Σημερινή επιστολή της ΠΟΣ στην πολιτική ηγεσία και στην Διοίκηση του ΟΣΕ. Εμείς απλά αναρωτιόμαστε διαβάζοντας..Τόσα χρόνια που τα αποθεματικά ήταν στα Ταμεία του ΟΣΕ, η συντήρηση γινόταν ΣΩΣΤΑ;
Για το Σιδηρόδρομο, ζητούμενο ήταν, είναι και θα είναι η αξιόπιστη συντήρηση της υποδομής διότι έτσι εξασφαλίζεται η ασφαλής κυκλοφορία των τρένων για τη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων. 
Η συνεχής λειτουργία του Σιδηροδρόμου καθ’ όλο το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, επιφέρει φθορές και
μικρά ή μεγάλα προβλήματα, καθώς παράμετροι όπως φυσικά φαινόμενα, επηρεάζουν την ακεραιότητα της υποδομής. 
Για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, απαιτείται καθημερινή παρακολούθηση, άμεσες επεμβάσεις καθώς και ανακαινίσεις μικρού ή μεγάλου μεγέθους. Απαιτείται επίσης εξειδικευμένο προσωπικό και εξασφάλιση πόρων για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους συντήρησης. 
Το μειωμένο αλλά εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΣΕ, καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες για την αποφυγή τυχόν κακοτεχνιών ή εσφαλμένων παρεμβάσεων. 
Σε κάθε περίπτωση, επιβάλλεται να υπάρξει σχέδιο που θα αναπληρώνει το προσωπικό που αλόγιστα αποχώρησε με μετάταξη βάσει του ν. 3891, ώστε να αποκτήσει την άριστη εξειδίκευση και εμπειρία για να εγγυάται την αξιόπιστη συντήρηση που είναι απαιτητή ακόμα και από τους «επενδυτές» όπως μας ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και τα χρήματα για την εξασφάλιση του κόστους συντήρησης, διασφαλίζοντας έτσι την ασφάλεια της κυκλοφορίας.
Την άνοιξη του 2015 λόγω της κρίσιμης κατάστασης της χώρας με απόφασή της η κυβέρνηση πήρε τα αποθεματικά από όλους τους οργανισμούς όπως και από τον ΟΣΕ.  Τα χρήματα αυτά δεν αποτελούσαν αποθεματικά ή κέρδη για τον ΟΣΕ, ήταν το μεγαλύτερο μέρος του συνόλου που χρειάζονται για την συντήρηση της υποδομής. 
Κατόπιν τούτων, ζητάμε άμεσα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την επιστροφή των χρημάτων και την εξασφάλιση του υπόλοιπου ποσού για να πραγματοποιηθεί η συντήρηση της υποδομής από τον ΟΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου