Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Ευρεία σύσκεψη στην ΓΣΕΕ για την πιστοποίηση των σιδηροδρομικών επαγγελμάτων

Την συνάντηση χαιρέτησε και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΓΣΕΕ,μετά απο πρωτοβουλία του Θανάση Λεβέντη μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής και την συμμετοχή εκπροσώπων απο την Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών,το Σωματείο μας, την ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την ΠΕΣΟΣΕ και
εκπροσώπους απο Σωματεία της ΣΤΑ.ΣΥ αλλά και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ (Ζαβογιάννης Βασίλης,Κλειδόπουλος Πάνος). Στην συνάντηση συμμετείχε απο το Ινστιτούτο Εργασίας  της ΓΣΕΕ ο επιστημονικός σύμβουλος Χρήστος Γούλας. 

Σε αυτήν συζητήθηκε διεξοδικά η ανάγκη πιστοποίησης των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς μέσω προγραμμάτων του ΙΝΕ προκειμένου  να υπάρξει σαφής αναφορά για τα σιδηροδρομικά επαγγέλματα.
Συμφωνήθηκε οι εργασίες να συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να προχωρήσει η πιστοποίηση ΌΛΩΝ όσων εργάζονται σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις.
Το Σωματείο μας εκπροσωπήθηκε απο τον Πρόεδρο Γενιδούνια Κώστα, που τόνισε ότι οι μηχανοδηγοί είναι πιστοποιημένο προσωπικό με βάση τον Νόμο 3911/2010 όπου και εκεί καθορίζονται οι διαδικασίες εκπαίδευσης και πιστοποίησης ενός μηχανοδηγού.
Ωστόσο η ΠΕΠΕ έχει σαν στόχο την βελτιστοποίηση και την αύξηση των απαιτήσεων για την πιστοποίηση του επαγγέλματος προκειμένου να εξασφαλίζεται η υψηλή εξειδίκευση που απαιτείται.
Οι μηχανοδηγοί θα βοηθήσουν για την πραγμάτωση των στόχων της συνάντησης με όλα τα δυνατά μέσα τονίστηκε απο τον εκπρόσωπο μας καθώς ο σιδηρόδρομος είναι μια αλυσίδα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου