Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Δίκτυο Σιδηροδρομικών Λαρισαϊκού : Ξεκίνημα για ένα πραγματικό συνδικάτο

Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Βιώνουμε καθημερινά όλοι στο πετσί μας τις τραγικές συνέπειες των μνημονίων. Οι εργαζόμενοι και η   κοινωνία ολόκληρη έχουν περιέλθει σε  δύσκολη κατάσταση  έπειτα από τις στοχευόμενες  νεοφιλελεύθερες πολιτικές των κυβερνήσεων αλλά και  με την
<<ηθελημένη η μη συνέργεια>> του Εργατικού-Συνδικαλιστικού κινήματος.

Καλομελετημένα σχέδια απατηλής ευμάρειας και καταναλωτικής παραφροσύνης  έχουν οδηγήσει την κοινωνία σε συνθήκες εκπτώσεων του ήθους και των διαχρονικών αξιών, κάνοντας την  παράλληλα ανήμπορη να συζητήσει και να μην μπορεί να  διεκδικήσει ούτε το παραμικρό.
Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε  το οργανωμένο  κίνημα, ο κυριότερος μοχλός & εκφραστής της  κοινωνίας στην  διεκδίκηση & στην  ανατροπή, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να έχει καταστεί ανίσχυρο από τις παθογένειες του, παραδομένο  και καταδικασμένο να αυτοανακυκλώνεται <<σε  ευτελή προϊόντα>> χωρίς σκοπό και ουσία.
Λιγοστές φωνές σε διάφορα επίπεδα χαρακτηρίζονταν τότε  αιρετικές και γραφικές με αποτέλεσμα να αυτοακυρώνονται. Στην διάρκεια του χρόνου οι φωνές πολλαπλασιάστηκαν και τους δίνεται πλέον η ευκαιρία να εκφραστούν στο πρώτο πεδίο της μάχης που δεν είναι τίποτε  άλλο από το πρωτοβάθμιο σωματείο του Σ.Σ.ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΥ.
Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Ξεκινάμε με ελπίδα όραμα και στόχους να δημιουργήσουμε τις ισχυρές βάσεις για ένα  πραγματικό υγιή συνδικαλισμό με αξίες, τον εθελοντισμό, την ανιδιοτέλεια και την πραγματική διεκδίκηση.
Ξεκινάμε με σκοπό να αποδείξουμε ότι το πραγματικό κίνημα μπορεί να λειτουργήσει και διαφορετικά, χωρίς δεσμεύσεις, εντολοδόχους και πρακτορεύσεις.
Ξεκινάμε στοχεύοντας να αναδείξουμε ότι το δικαίωμα από την υπεραξία της εργασίας πρέπει να πηγαίνει στον κόπο των εργαζομένων μέσα από μια διαφορετική εργασιακή κουλτούρα και συνθήκες, μέχρι τον τελικό στόχο που δεν είναι άλλος απο τον έλεγχο των μέσων παραγωγής, δηλαδή  την πορεία προς τον Σοσιαλισμό.
Συναδέλφισσες συνάδελφοι   
Ξεκινάμε  χωρίς  αποκλεισμούς και  σας προσκαλούμε   να πυκνώσετε  τις γραμμές  μας, καλούμε όλες εκείνες τις  διαφορετικές υγιείς δυνάμεις των σιδηροδρομικών μαζί  να συνδιαμορφώσουμε το ισχυρό, μαζικό ,ταξικό  συνδικάτο, ατμομηχανή διεκδίκησης και δημιουργίας   ενός πραγματικά ισχυρού και ακηδεμόνευτου κινήματος.
ΞΕΚΙΝΑΜΕ
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
                              
Το συντονιστικό γραφείο
                                                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου