Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Επιστολή Γιώργου Κατακαλίδη για τις εκλογές στον Σ.Σ.Β.Ε.

O συνάδελφος Γιώργος Κατακαλίδης , ιδρυτικό μέλος της Σιδηροδρομικής Συνδικαλιστικής Κίνηση Αλλαγής μας έστειλε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή για τις εκλογές στον Σ.Σ.Β.Ε. Διαβάζουμε :
 Έρχονται συνδικαλιστικές εκλογές στον Σ.Σ.Β.Ε.
Τα ερωτήματα αμείλικτα και αναπάντητα τι κάνουμε που πάμε, τα προβλήματα βουνά. Η απαξίωση του σιδηρόδρομου είναι πλέον εξόφθαλμη, κάποιοι οι λίγοι
πλουτίσανε (μεγαλοεργολάβοι γνωστοί στο πανελλήνιο, υπεργολαβίες παντού, προμήθειες, μίζες, δωράκια), τα κάστρα πέφτουν από  μέσα λένε ( για έναν διευθύνοντα ακούγεται που ανέλαβε να πουλήσει ένα σπίτι στους Φράγκους κι΄αυτός το κατάστρεφε πριν το δώσει να πέσει η τιμή ανήκουστα πράγματα στον καπιταλισμό αυτά).  Εμείς οι πολλοί από την δουλειά μας ότι έλεγε το μεροκάματο με κάτι εξτραδάκια  (καμιά υπερωρία, ίσως κανα Σαββατοκύριακο, κανα εκτός έδρας μερικοί, δεύτερη δουλειά να καλύψουν υποχρεώσεις κάμποσοι).

     Έρχονται συνδικαλιστικές εκλογές στον Σ.Σ.Β.Ε. είπαμε και πρέπει να κάνουμε κάτι να αλλάξουμε τα πράγματα. Αναρωτηθήκαμε θα έχουμε αύριο δουλειά ,τις ιδιωτικοποιήσεις μας τις παρουσιάζουν αναπόφευκτες ,τα χρόνια που φορτωθήκαμε από τις πολιτικές για το ασφαλιστικό πολλά, οι μισθοί συρρικνώνονται, οι συντάξεις που φαίνονταν σαν ασφαλής κατάληξη μιας καριέρας περικόπτονται, να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας είπαμε. Είχαμε χρέος  απέναντι στις οικογένειες μας στους εαυτούς μας, στην ίδια την κοινωνία. 
Από ποιους να περιμένουμε απ΄τους ταγούς που ανακυκλώνονται χρόνια τώρα και καμώνονται τους διαφορετικούς, τους  Άμποτ & Κωστέλο θυμίζουν για όσους θυμούνται  με δυο τρεις καρέκλες ο καθένας, ξοδεύουν τις συνδικαλιστικές απαλλαγές τους από την δουλειά σε καφεδάκια και περιπάτους στην Αριστοτέλους, με αυτοκίνητο και οδηγό της υπηρεσίας παρακαλώ στις σπάνιες εξορμήσεις τους στην επικράτεια. Μπορούν να διατυπώνουν όμως καμιά φορά και με διαφορετική φρασεολογία τα λεγόμενά τους έτσι για να φαίνονται διαφορετικοί. Με γκαουλάιντερ ανά περιοχή για να μοιράζουν την πίτα να απειλούν εργαζόμενους,  να βολεύουν ημετέρους και να μαζεύουν τις ψήφους που διασφαλίζουν τις καρέκλες τους.
   Έρχονται συνδικαλιστικές εκλογές στον Σ.Σ.Β.Ε. κι΄είπαμε. Να συναντηθούμε τρεις – τέσσερεις συνάδελφοι κι΄ αφήνοντας απ΄έξω κόμματα και παρατάξεις να συγκροτήσουμε μια συνδικαλιστική κίνηση με αγωνιστικό πρόσημο και ταξικό προσανατολισμό, μια διευρυμένη συνεργασία με συναδέλφους αφυπνισμένους που βαρέθηκαν την κοροϊδία την αδράνεια και αντιστέκονται στην χειραγώγηση  και τον παραγοντισμό.  Στην αρχή λίγοι αργότερα περισσότεροι.  Συνάδελφοι που δεν είχαν  ξαναπάρει μέρος σε εκλογές, άλλοι που είχαν συμμετάσχει και είπαν φτάνει πια, άλλοι με όραμα για τον σιδηρόδρομο και το συνδικαλιστικό κίνημα σε αυτόν, άλλοι που δεν ακούγονταν η φωνή τους ή δεν λαμβάνονταν υπ όψιν η αγωνία τους για το αύριο, συνάδελφοι που έμεναν στο περιθώριο γιατί δεν έβλεπαν διέξοδο και προοπτική.

Τον αρχικό σκεπτικισμό και την αμηχανία για την επιτυχία του εγχειρήματος ακολούθησαν τα βλέματα επιβράβευσης, τα χαμόγελα, αρχίσαμε να βλέπουμε απήχηση και αποδοχή των σκέψεων και απόψεων μας.
   Από τις αντιδράσεις τους οι απαξιωμένες και συμπορευόμενες αυτές ηγετικές ομάδες που έχουν την ευθύνη της λειτουργίας του σωματείου δείχνουν τον πανικό και την αμηχανία τους θα τους περάσει,  Θα θερίσουν ότι έσπερναν
   Από κοντά κι΄ο αλαζόνας σμπίρος του συνδικαλισμού με την μεγάλη σκιά να  περνιέται για γίγας  με τον προσφάτως εκδηλωθέντα κολαούζο του, μας απειλούσαν μέχρι πριν λίγες μέρες ότι αν δεν ηγηθούν της κίνησης θα μας στερήσουν την παρουσία τους. 
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου