Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Συνάντηση με Γερμανούς συναδέλφους στα γραφεία της ΠΟΣ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία  Γερμανών σιδηροδρομικών είχαμε σήμερα στα γραφεία της ΠΟΣ. Οι Γερμανοί συνάδελφοι ,μέλη του συνδικάτου EVG συζήτησαν 
με τους εκπροσώπους μας τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα και στην Γερμανία αλλά και τα γενικότερα προβλήματα που υπάρχουν στην Ευρώπη με την εφαρμογή των πολιτικών που θέλουν να απελευθερώσουν την σιδηροδρομική αγορά και να υποβαθμίσουν την θέση των σιδηροδρομικών.

Οι Γερμανοί συνάδελφοι αναφέρθηκαν στα σχέδια εξυγίανσης των Γερμανικών σιδηροδρόμων που οδήγησαν στην  470 χιλιάδων θέσεων εργασίας απο τις αρχές της δεκαετίας του 90 και μετά την ενοποίηση της Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας.
ΔΕΝ υπήρξαν ωστόσο απολύσεις αλλά στνταξιοδοτήσεις και προγράμματα εθελουσίας εξόδου για τους Γερμανούς σιδηροδρομικούς,ενώ παράλληλα υπήρξε και απαγόρευση προσλήψεων για μεγάλο διάστημα.
Στην Γερμανία δραστηριοποιούνται πάνω απο 300 σιδηροδρομικές εταιρείες με την Κρατική DB να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς τόσο στις εμπορευματικές όσο και στις επιβατικές μεταφορές.
Συνολικά σήμερα στην Γερμανία εργάζονται περίπου 170 χιλιάδες σιδηροδρομικοί σε όλες τις εταιρείες.
Σε ερώτηση των Ελλήνων εκπροσώπων για το αν θα υπάρξει ενδιαφέρον απο την  Γερμανική DB για  την ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι συνάδελφοι απάντησαν πως η DB αυτή την στιγμή αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα,- και πρόβλημα ρευστότητας - και βρίσκεται μάλιστα σε διαδικασία πώλησης θυγατρικής που είχε εξαγοράσει τα προηγούμενα χρόνια.Θεωρούν πως η συμμετοχή της θα είναι απίθανη στον διαγωνισμό.
Οι συνάδελφοι αναφέρθηκαν σε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν γύρω απο τα εργασιακά αλλά και τις δυσκολίες που υπάρχουν στην συννενόηση ακόμα και με άλλα Γερμανικά Σωματεία.
Απο την πλευρά του Σωματείο μας, η εκπροσώπηση έγινε απο το Προεδρείο , διατυπώθηκε η καλή συνεργασία που υπάρχει με το GDL (Σωματείο μηχανοδηγών) και τονίστηκε ότι πρέπει να υπάρχει κοινή εργασία για την προάσπιση των συμφερόντων του σιδηροδρόμου και των σιδηροδρομικών το προσεχές διάστημα σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο.

Αναφορά έγινε και για το πρόβλημα με τους πρόσφυγες και τα κλειστά σύνορα που σήμερα υπάρχουν, με την κοινή διαπίστωση ότι το προσφυγικό αποτελεί Ευρωπαϊκό πρόβλημα και πως θα πρέπει να αλλάξει η προσέγγιση αντιμετώπισης του.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου