Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Στη ΔΕΘ πρεμιέρα για το νέο Ιταλικό τρένο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δείτε τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του

Η αντίστροφη μέτρηση για την έλευση του πρώτου τρένου με "Ιταλική" υπογραφή έχει ήδη αρχίσει. Στη ΔΕΘ πρόκειται να γίνουν τα αποκαλυπτήρια του τρένου που θα καλύπτει από τα τέλη του έτους το πλήρως ηλεκτροκινούμενο δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη.


Για να ξεκινήσει δρομολόγια το νέο τρένο που θα φέρει η FS στην Ελλάδα, έγινε η πρώτη αποστολή στην Ιταλία τριών Ελλήνων μηχανοδηγών. Όπως αναφέρει το "Στέκι της Έλξης" οι 3 Έλληνες έμειναν εντυπωσιασμένοι από την άψογη εκπαιδευτική διαδικασία, στις συνθήκες στα μηχανεργοστάσια, την άρτια οργάνωση τους και στην άριστη ποιότητα του τροχαίου υλικού. Όπως σημειώνεται άλλωστε "το τροχαίο υλικό βρίσκεται σε άψογη κατάσταση. Οι εσωτερικοί χώροι των συρμών προσφέρουν σημαντικές ανέσεις, είναι πεντακάθαροι, ενώ θυμίζουν σε πολλούς, τους χώρους επιβατών στα IC AEG με την γνωστή τους ποιότητα".

Τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια του νέου τρένου σε Ελληνικό έδαφος θα γίνουν στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Κατερίνη, ενώ με την παράδοση του τελευταίου τμήματος Λιανοκλάδι-Δομοκός και μετά τις απαραίτητες δοκιμές το νέο "Ιταλικό" τρένο θα ξεκινήσει τα δρομολόγια με αρχικό στόχο τις 4 ώρες, ενώ μόλις ολοκληρωθούν το 2019 τα απαραίτητα συστήματα ασφάλειας ECTS, σηματοδότηση εντός και εκτός συρμού, τηλεδιοίκηση κλπ, τότε θα είαι εφικτό το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη να γίνεται στον πολυδιαφημισμένο χρόνο των 3 ωρών και 20 λεπτών.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΤΡΕΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Το τρένο που θα έρθει στη χώρα μας για να δρομολογηθεί στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη είναι το ETR 485, κατασκευασμένο από τις Fiat Ferroviaria/Alstom και ανήκουν στην γνωστή οικογένεια Pendolino. Είναι ηλεκτροκίνητα τρένα που μπορούν να πιάσουν τελική ταχύτητα 250χλμ/ώρα.

Η πρώτη τους λειτουργία έγινε το 1997 ενώ την περίοδο 2004-2009 έγινε πλήρης ανακαίνιση με το εσωτερικό του είναι εντυπωσιακό και με μοντέρνες καινοτομίες.

Το κάθε τρένο έχει 9 βαγόνια (τρία για πρώτη θέση, ένα για μπαρ-εστιατόριο και πέντε για δεύτερη θέση). Θα μπορεί να μεταφέρει 489 επιβάτες (146 στην πρώτη θέση, 343 στην δεύτερη θέση, 2 σε ειδικές θέσεις για αναπηρικά καροτσάκια και 23 θέσεις στο εστιατόριο). Το μήκος του είναι 236,6 μέτρα και ζυγίζει 409 τόνους.

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΚΑΙ ΚΤΕΛ
Στόχος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι σε συνδυασμό με την μείωση της χρονοαπόστασης, της ακρίβειας των δρομολογίων, των νέων υπηρεσιώντης και της προσιτής τιμολογιακής πολιτικής να γίνει ευθέως ανταγωνιστικό τόσο του αεροπλάνου όσο και του ΚΤΕΛ με βασικό όπλο το γενογός ότι σε περίπου 3,5-4 ώρες ο επιβάτης χωρίς να ταλαιπωρηθεί θα μπορεί να ταξιδέψει από το ένα κέντρο της πόλης στο άλλο.

Να σημειώσουμε ότι τα τρένα αυτά είναι η πρώτη κίνηση της μητρικής εταιρείας που έχει εξαγγείλει επενδύσεις 500εκατ.ευρώ σε τροχαίο υλικό και βασικό δρομολόγιο το Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com (ευχαριστούμε για τις επιμέρους πληροφορίες το Στέκι της Έλξης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου