Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Στο παράλληλο σύμπαν της Ομοσπονδίας και της ΣΥ.ΠΕ όλα είναι απλά,ή μήπως δεν είναι έτσι;


 Ανύπαρκτους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς καταγγέλλει  αυτή η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, για λόγους που η ίδια γνωρίζει (καταλαβαίνουν κάποιοι τι εννοούμε), ενώ ακόμα δεν έχει κοινοποιήσει ΟΥΤΕ  την προσωρινή απόφαση του δικαστηρίου στα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (γιατί άραγε)!Την ίδια ώρα σε ένα παράλληλο σύμπαν κινείται

η  παράταξη της ΣΥ.ΠΕ,αφού ενώ χτες ζήτησε να συμμετέχει η ΠΕΠΕ σε κινητοποιήσεις που ανέστειλε η ΠΟΣ, σήμερα  καταγγέλλει το Σωματείο μας, γιατί δεν προκήρυξε νέες κινητοποιήσεις, που όμως ΔΕΝ ζήτησε ποτέ η ΣΥΠΕ!
Προφανώς στην "νέα" ΣΥΠΕ που δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά μια συνέχεια των ΠΑΣK - ΔΑΚΕ θεωρούν ότι όλα είναι απλά.
Δηλαδή στέλνει η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ένα Δελτίο Τύπου στις 7 το απόγευμα, χωρίς να ενημερώσει ποτέ την ΠΕΠΕ και μετά -ως δια μαγείας- θα πρέπει οι μηχανοδηγοί να πούν ότι συμμετέχουν στην απεργία που ...ανέστειλε η ΠΟΣ επειδή έχει βγεί αυτή παράνομη απο την Ελληνική Δικαιοσύνη!
Να ενημερώσουν δηλαδή μια ιδιωτική εταιρεία, στις 7 το απόγευμα ότι εκεί που ανέστειλε η Ομοσπονδία, θα προκηρύξει το Πρωτοβάθμιο Σωματείο!

Δεν είναι για γέλια, είναι άποψη συνδικαλιστικής παράταξης η οποία αναπαράγεται απο την ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚ μέσω ενός γραφικού....

Όσον αφορά την Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών με την σημερινή της ανακοίνωση επιβεβαίωσε το προσωπικό πρόβλημα του ελλάσονα Παρασκευόπουλου.
Τι μας υπονόησε σήμερα η Ομοσπονδία, στην ανακοίνωση της; 
Ότι οι Ιταλοί θα είναι καλοί, αν αλλάξει η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ είναι κακοί επειδή "κρατάνε" τον σημερινό Διευθύνοντα Σύμβουλο!

Με λίγα λόγια η ιδιωτικοποίηση είναι καλή αν η Διοίκηση βολεύει την Ομοσπονδία  ενώ δεν είναι καλή αν δεν την  βολεύει , τότε είναι "κακή" και θα υπάρξουν προβλήματα στον σιδηρόδρομο!

Αυτή είναι η Ομοσπονδία σήμερα..... (ακόμα ονοματίζει "πρόθυμους" κατά τα άλλα...).
Αν δεν το έχουν καταλάβει να θυμίσουμε στην ΠΟΣ, ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι πλέον ιδιωτική εταιρεία.
Και οι εμπάθειες ή συμπάθειες συνδικαλιστών είναι λογικές περασμένων δεκαετιών...ξεπερασμένες.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου