Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Ανακοίνωση Δικτύου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας

Σιδηροδρομικές συνδέσεις – Προτάσεις
Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική τη σιδηροδρομική σύνδεση του Βόλου με τον άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης καθώς και με όλες τις πρωτεύουσες των Θεσσαλικών Νομών.

Ως εκ τούτου χαιρετίζουμε με ικανοποίηση τις πρόσφατες εξαγγελίες της ΕΡΓΟΣΕ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την δημοπράτηση, εντός του καλοκαιριού, των έργων ηλεκτροκίνησης στις γραμμές Παλαιοφάρσαλα – Καλαμπάκα και Λάρισα – Βόλος με ταυτόχρονη παράκαμψη του S της Νέας Ιωνίας και την απευθείας σύνδεση της γραμμής Λάρισας – Βόλου με τις γραμμές της Α’ ΒΙΠΕ.
Στόχος μας παραμένει η σιδηροδρομική σύνδεση του Σ.Σ. Βόλου με το λιμάνι, όχι μόνο  από την οδό Γρ. Λαμπράκη αλλά και μέσω της «μπουρμπουλήθρας» προς το  σιδηροδρομικό πορθμείο.

Πιστεύουμε ότι καμία περικοπή δρομολογίων δεν πρέπει να συμβεί στη γραμμή Λάρισας – Βόλου, όπως πριν λίγες μέρες προσπάθησε να κάνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αντίθετα πιστεύουμε ότι τα δρομολόγια πρέπει να αυξηθούν και να επεκταθούν με την δρομολόγηση απευθείας συρμών από Βόλο – Λάρισα – Παλαιοφάρσαλα – Σοφάδες – Καρδίτσα – Τρίκαλα – Καλαμπάκα. Έτσι θα συνδεθεί το λιμάνι του Βόλου σιδηροδρομικά με τα Μετέωρα και θα εξυπηρετηθούν χιλιάδες επισκέπτες που φτάνουν στο Βόλο με κρουαζιερόπλοια και έχουν προορισμό την Καλαμπάκα. 
Προτείνουμε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να δρομολογήσει λεωφορεία που θα συνδέσουν τον Σ.Σ. Βόλου με τον Σ.Σ. Άνω Λεχωνίων για την εξυπηρέτηση των τουριστών – επισκεπτών που ταξιδεύουν με το Τραινάκι του Πηλίου από τα Λεχώνια ως τις Μηλιές.
Επίσης προτείνουμε ο Σ.Σ. Βόλου να πάψει να αποτελεί παγκόσμια αρνητική πρωτοτυπία και να συνδεθεί με το αστικό ΚΤΕΛ . Η Δ’ Επιθεώρηση και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ οφείλουν να προχωρήσουν σε σχετικές ενέργειες.

Εργοστάσιο Βόλου – Προοπτικές

Το Εργοστάσιο Βόλου είναι το μοναδικό εργοστάσιο συντήρησης και κατασκευής σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού στην Κεντρική Ελλάδα. Διαθέτει εγκαταστάσεις και πλήρη ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και για το λόγο αυτό πρέπει να συνεχίσει και να αναβαθμίσει τις δραστηριότητές του. Δηλαδή τις συντηρήσεις – ανακατασκευές φορταμαξών, σκυροβάγονων, μηχανημάτων γραμμής, τροχαίου υλικού Πηλίου και να δραστηριοποιηθεί και σε συντηρήσεις – επισκευές νέου τροχαίου υλικού όπως MAN 2000 και RAILBUS καθώς και σε μετασκευές κλειστών φορταμαξών σε πλατφόρμες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων – containers.
ΟΣΕ – Δήμος Βόλου

Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή Βόλου που με αυταρχικό και αλαζονικό τρόπο στράφηκε  κατά συναδέλφων σιδηροδρομικών, με πρόφαση την παρεμπόδιση δήθεν εκτέλεσης εργασιών για την κατασκευή κυκλικού κόμβου έμπροσθεν του Σ.Σ. Βόλου. Στην πραγματικότητα αυτό είχε να κάνει με αυθαιρεσίες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου, που εκδηλώθηκαν αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με τον ΟΣΕ. Ο Δήμος Βόλου συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του Προϊσταμένου Γραμμής Βόλου και του Κεντρικού Σταθμάρχη μετά την παρέμβαση του Εισαγγελέα. Καλούμε το Δήμο Βόλου και τον κ. Δήμαρχο να αποσύρουν τις μηνύσεις κατά των συναδέλφων σιδηροδρομικών, αφού εν τέλει, έστω και με αντιπαράθεση, το θέμα διευθετήθηκε.

Εργασιακά

Ζητάμε από τις σιδηροδρομικές εταιρείες, δημόσιες και ιδιωτικές, ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ να υπογράψουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με τους εργαζόμενους, στα πλαίσια των συλλογικών διαπραγματεύσεων που διεξάγει η ΠΟΣ και τα πρωτοβάθμια σωματεία.
Εκφράζουμε για μία ακόμη φορά την απόλυτη αντίθεσή μας στην ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ και παλεύουμε για την ματαίωσή της. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της ΠΟΣ και καλούμε την ΠΟΣ να εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο (όπως προσφυγή στην επιτροπή ανταγωνισμού Ελλάδας και ΕΕ, προσφυγή στο ελεγκτικό συνέδριο) προκειμένου να αναδείξει παρανομίες, παρατυπίες και ασύμβατες με τον ανταγωνισμό ενέργειες που έκανε το ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΕΕΣΣΤΥ.  Ζητάμε από την Κυβέρνηση να  μην επιτρέψει να παραβιαστεί η νομιμότητα.
Καλούμε τους εργαζόμενους της Θεσσαλίας σε όλες τις σιδηροδρομικές εταιρείες, να στηρίξουν με τις δυνάμεις τους την παράταξη του Δικτύου και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την αλλαγή συσχετισμών στον Σ.Σ.Θ., στην Ομοσπονδία και στα Ε.Κ. με αγωνιστική παρουσία, κόντρα στη σημερινή διοίκηση ΠΑΣΚ-ΑΣΠΡΟ/ΔΕΣΚ στον Σ.Σ.Θ. που εκφράζουν την παρακμή, το χθες και την ιδιοτέλεια συγκεκριμένων συνδικαλιστών.

Βόλος, 09 Ιουλίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου