Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Η ΠΟΣ παίζει επικίνδυνα παιχνίδια στην πλάτη των σιδηροδρομικών

Ένα απο τα πλέον ανήθικα παιχνίδια σε βάρος των συμφερόντων των σιδηροδρομικών διαδραματίζεται τις τελευταίες ώρες απο την ΘΛΙΒΕΡΗ πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών που προσπαθεί απεγνωσμένα
να βρεί διέξοδο στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε.
Αφού τα επικοινωνιακά παιχνίδια γύρω απο το χτεσινό Δελτίο Τύπου των Σωματείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έπεισε κανένα, με νέο δελτίο τύπου πριν απο λίγη ώρα, που αποφασίζετε απο 4 (τέσσερις) ανθρώπους των ΠΑΣΚ- ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών, η Ομοσπονδία παραδέχεται ότι οι κινητοποιήσεις βγήκαν παράνομες για όλες τις εταιρείες, αλλά τις αναστέλει ΜΟΝΟ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ!

Διαβάστε τι ακριβώς γράφει το Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών 
"Η απόφαση του Δικαστηρίου θα εκδοθεί την ΠΕΜΠΤΗ 12/7/2018 ή την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/7/2018, ενώ δόθηκε προσωρινή διαταγή που απαγόρευσε την απεργιακή κινητοποίηση μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης".

Ακόμη χειρότερα, η θλιβερή πλειοψηφία της Κάννιγγος αναφέρει ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ χρησιμοποίησε ως "υπερασπιστική γραμμή το κοινό Δελτίο Τύπου των Σωματείων ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΠΕΠΕ" χωρίς να δημοσιεύει την απόφαση, ή να την κοινοποιεί στα Σωματεία, η οποία θα βγεί όπως παραδέχεται η ίδια την ...Παρασκευή! (Αυτοί ομως την ξέρουν και λένε αυτά τα απαράδεκτα!!!).

Επιχειρεί δηλαδή να ρίξει  δηλαδή η ΠΟΣ,  την ευθύνη για την σημερινή αποτυχία της, για την συνολική αποτυχία της στο θέμα της ΕΕΣΣΤΥ, στα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που προσπάθησαν να μεσολαβήσουν για να βρεθεί λύση με το προσωπικό της τεχνικής βάσης.
Είναι τόσο αδίστακτοι πλέον, που ενώ έχουν απόφαση που απαγορεύει όλες τις κινητοποιήσεις, αυτοί τις αναστέλουν ΜΟΝΟ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να κάνουν το συνδικαλιστικό τους παιχνιδάκι εξουσίας και να επιχειρήσουν να φέρουν σιδηροδρομικούς απέναντι,όπως κάνανε όταν προσφύγανε στο Υπουργείο Εργασίας ενάντια στην συμφωνία των μηχανοδηγών.

ΠΟΤΕ  δεν υπήρξε κάποια τοποθέτηση που να αναφέρει ότι ΠΕΠ και ΠΕΠΕ δεν στηρίζουν τις κινητοποιήσεις, εκτός αν οι εκλεγμένοι στην Κάννιγγος, δεν γνωρίζουν να διαβάζουν Ελληνικά.
Είναι βέβαιο ωστόσο σήμερα, ότι στην ΠΟΣ δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκονται εδώ και 1 χρόνο σε καθεστώς ιδιωτικού τομέα και ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ιδιωτική εταιρεία που δεν την απασχολούν καθόλου οι "πολιτικές¨ανησυχίες της παρέας της Κάννιγγος. 

Στην ουσία 

Η ΠΟΣ ανέστειλε τις κινητοποιήσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να κερδίσει εντυπώσεις μια ομάδα επαγγελματιών συνδικαλιστών που έχει εγκλωβιστεί και φοβάται (και όχι μόνο) ότι θα χάσει τις καρέκλες της.
Πρόκειται για ένα παιχνίδι εξουσίας, που δεν αφορά κανένα εργαζόμενο στην ΕΕΣΣΤΥ ή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ή στον ΟΣΕ ή στην ΓΑΙΑΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ, με ξεπερασμένο σενάριο και σκηνοθεσία 
Αν δεν μπορούν να διασφαλίσουν τα αυτονόητα στην ΠΟΣ, ακόμα και όσον αφορά την προκήρυξη κινητοποιήσεων , γιατί στην λειτουργία απέτυχαν παταγωδώς, όσοι έχουν την ευθύνη, ΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ.


 Το στέκι της έλξης - Τo blog των ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου