Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Πίσω απο τις εξελίξεις το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών ,όλοι πλέον πήραν χαμπάρι τον ρόλο του


Έχει χαθεί πλέον η μπάλλα!
Μπορεί να πήρε 70 -μόλιςχρόνια στο  ΚΚΕ να αναγνωρίσει και να αποκαταστήσει τον Άρη, μπορεί 28 χρόνια μετά το βρώμικο 89  όπου τον Κυβερνητικό συνδικαλισμό εκπροσωπούσαν οι ...σημερινοί αντάρτες να ακούμε για "αυτοκριτική" αλλά να μην την βλέπουμε, μπορεί να
ενόχλησαν οι πλατείες στην αρχή των μνημονίων γιατί...δεν αναπαρήγαγαν ταξική σκέψη ,μπορεί την ίδια περίοδο -της πιο ακραίας επίθεσης στην εργατική τάξη τα τελευταία 40 χρόνια οι του ΠΑΜΕ να περιφρουρούσαν την αστική δημοκρατία και τους θεσμούς της που "έπρεπε" να προστατευτεί,μπορεί  τώρα  να "τραμπουκίζουν" στους χώρους εργασίας,μπορεί τελικά οι σύντροφοι να θέλουν να μας τρελάνουν, λέγοντας πως θέλουν να ανατρέψουν την αστική δημοκρατία μέσω της συμμετοχής τους σε αυτήν και τους θεσμούς της αποδεχόμενοι μάλιστα τους όρους της, ΑΛΛΑ δεν μπορούν να μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας, όπως κάνουν οι εκπρόσωποι τους -κάποιοι εκπρόσωποι τους- όταν εργάζονται σε ανάπαυση για παράδειγμα και το παίζουν και ταξικοί ¨εκπρόσωποι" ζητώντας ...άλλη μια υπερωρία και καταγγέλοντας τον ...Κυβερνητικό συνδικαλισμό με περίσσιο...πάθος!.

Αφού η Ομοσπονδία έχει από χτες αναστείλει τις κινητοποιήσεις που προκήρυξε, το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών έχοντας έτοιμη την ανακοίνωση του, προτιμά να την κυκλοφορήσει για να μην πάει αυτή χαμένη. Άλλη μια ευκαιρία να προσφέρει στήριξη στην ΠΑΣΚ και στην ΔΑΚΕ, δεν πρέπει να πάει χαμένη!

Δεν είχαν υπολογίσει οι σύντροφοι ότι ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών θα ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις, ΔΕΝ ασκούν καμία κριτική σε αυτές τις δυνάμεις, αλλά τους ενδιαφέρει το ...Δίκτυο Σιδηροδρομικών, στο οποίο ασκούν και την μεγαλύτερη κριτική. 
5 χρόνια τώρα τα συντρόφια, ολημερίς και ολονυχτίς ασχολούνται με το Δίκτυο Σιδηροδρομικών.
Κουβέντα για τα στελέχη  τους που έχουν κάνει την διαδρομή ΠΑΜΕ - ΠΑΣΚ ή ΠΑΜΕ-ΔΑΚΕ, Αθήνα Κολιάτσου με επιστροφή, κουβέντα για τις προτάσεις που κατέθεσε ο ....εκπρόσωπος τους στον Λαρισαϊκό για επιδοματάκι στους συναδέλφους των οποίων σπουδάζουν τα παιδιά στην ...Αγγλία σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια (στηρίζει βέβαια το ΠΑΜΕ την Δημόσια Παιδεία), προφανώς για να έχει η νέα ΣΣΕ ταξικό...προσανατολισμό, κουβέντα για την υποκρισία που διακατέχει το ΠΑΜΕ στην συνδικαλιστική πρακτική που ακολουθεί στις ΔΕΚΟ.
Ουρά και στήριγμα του συστήματος του χτες, με αυτούς έμαθε να επιβιώνει, αυτούς ξέρει, αυτούς εμπιστεύεται, με αυτούς συμπορεύεται (όπου το βολεύει). 
Όπου δεν το βολεύει,το ΠΑΜΕ κάνει μια συγκέντρωση στην Ομόνοια, ξεχωριστή, μετράει τον κόσμο, αν λείπει κανείς, καθώς πρέπει να συγκεντρώνουμε δυνάμεις όντας σε "προεπαναστατική περίοδο" και αν δεν λείπει, είμαστε μια χαρά, άσχετα αν οι "άλλοι" επιτίθενται ακόμα πιο λυσσαλέα στην εργατική τάξη.
Όταν εξαθλιωθούν οι εργάτες, θα καταλάβουν τι εννοούμε, λένε οι επικεφαλείς,αυτή είναι η θεωρία δεκαετίες τώρα.
Προβλέπουν τα πάντα με ακρίβεια χρόνου, όπως οι σεισμολόγοι τον σεισμό! 
Για παράδειγμα είχαν προβλέψει -και δικαιώθηκαν- ότι θα γίνουν ιδιωτικοποιήσεις.Τα έλεγαν απο το 1980. Όπως οι σεισμολόγοι λένε ότι θα γίνει μεγάλος σεισμός, τα επόμενα 30 χρόνια, κάπου στην Ελλάδα!
Μόνο οι ίδιοι όμως μπορούν να διαβάσουν  και να προβλέψουν τα αδιέξοδα και τα συνεπακόλουυθα του καπιταλισμού!
Και τα διαβάζουν τόσο καλά, που το μόνο που κατάφεραν σε παγκόσμιο επίπεδο,είναι να καταρεύσει ο λεγόμενος  ¨"υπαρκτός σοσιαλισμός" απο τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και να κάνουν πάρτυ οι καπιταλιστικές δυνάμεις εκεί που αποχώρησαν οι "κομμουνιστικές"!
Αν δεί κάποιος τις συνθήκες εργασίας και τις αμοιβές σε χώρες του πρώην Ανατολικού μπλόκ, καταλαβαίνει καλά τι εννοούμε.
Καταλαβαίνει ακόμα καλύτερα, όταν διαβάσει τα μνημόνια που ψηφίστηκαν το 2010 και ήθελαν τα επόμενα 25 χρόνια να εξισωθούν οι εργατικές αμοιβές στην Ελλάδα - και οι συντάξεις- με αυτές της Ρουμανίας (για παράδειγμα).

Κρατάει χρόνια η κολώνια

Ενδεικτικό της συνεργασίας του ΠΑΜΕ με το σύστημα των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ είναι ότι η σημερινή ανακοίνωση της παράταξης, διακινείται μέσω της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών,με εντολή των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ.
Αντίθετα η ανακοίνωση του Δικτύου Σιδηροδρομικών, δεν έτυχε ίδιας αντιμετώπισης,αφού το mail της Ομοσπονδίας, όπου γίνεται η "μαζική" επιστολή των ανακοινώσεων,χρησιμοποιείται μόνο για τους συντρόφους των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, εκτός φυσικά απο τις ίδιες τις παρατάξεις του χτες, που έχουν κάνει την ΠΟΣ μαγαζάκι τους.
Τους έχουν πάρει πλέον χαμπάρι όλοι οι συνάδελφοι εξού και τα αποτελέσματα σε εκλογικές διαδικασίες για το ΠΑΜΕ, είναι όχι μόνο απογοητευτικά,αλλά το αφήνουν εκτός απο τα συνδικάτα ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΕΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΣΑΣ ΤΙΠΟΤΕ!

Ας διαβάσουμε όμως τι λένε οι σύντροφοι στην σημερινή τους ανακοίνωση ,που μάλλον γράφτηκε προχτές,αλλά έπρεπε να..διαβαστεί! 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
        Ο δρόμος του αγώνα, με την καθολική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις είναι ο μοναδικός τρόπος για την διεκδίκηση  από τους εργαζόμενους αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας αλλά και της   επανάκτησης των εργασιακών  δικαιωμάτων που απωλέσαμε όλα αυτά τα χρόνια .
       Αγώνα που οι εργοδοτικές και φιλοκυβερνητικές δυνάμεις του ΔΙΚΤΥΟΥ αρνήθηκαν να ενισχύσουν αφού προτίμησαν «με τον τρόπο τους»  να ενισχύσουν τους εργοδότες. Προτίμησαν να «παίξουν»  τον ρόλο του μεσάζοντα για λογαριασμό των εργοδοτών πουλώντας στην ουσία, φύκια για μεταξωτές κορδέλες στους εργαζόμενους ,ακριβώς όπως κάνει και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πριν από αυτούς οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Τώρα  το πώς με τη σύμβαση που μετά χαράς δέχεται να υπογράψει ο εργοδότης, εξυπηρετούνται ταυτόχρονα και τα συμφέροντα των εργαζομένων – μόνο αν είσαι μέχρι το μεδούλι εργοδοτικός – κυβερνητικός  σαν το ΔΙΚΤΥΟ το κατανοείς. 
Το ΠΑΜΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ υπογραμμίζει για μία ακόμη φορά ότι το καθοριστικό στοιχείο στις διεκδικήσεις Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας θα είναι έτσι κι αλλιώς η στάση των ίδιων των εργαζομένων και ο προσανατολισμός του αγώνα τους για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. με δικαιώματα και αυξήσεις μισθών και όχι οι «….πρωτοβουλίες του κάθε ΔΙΚΤΥΟΥ σε πολιτικό και εταιρικό επίπεδο»!! Εξάλλου τις είδαν οι εργαζόμενοι τις «πρωτοβουλίες» του ΔΙΚΤΥΟΥ.’Ετρεξαν να γίνουν οι «σημαιοφόροι» αλλά και οι διαφημιστές των μετατάξεων  του Υπουργείου Μεταφορών καθώς και οι υπερασπιστές των εργοδοτών εναντίον των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα δικαστήρια!
Οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας διεκδικούνται από τους εργαζόμενους μέσα από καλά οργανωμένους και κλιμακούμενους αγώνες και με πλαίσιο αιτημάτων που τους πάνε ένα βήμα μπροστά .
Ο βρώμικος ρόλος του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού καθώς και ο συμβιβασμός του παλιού τίποτα καλό δεν θα φέρουν για τους εργαζόμενους.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με:
Κατοχύρωση απέναντι στις απολύσεις.
Αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα, εργασιακές σχέσεις, σταθερή δουλειά, 5νθημερο, διεκδίκηση 7ωρου.
Κάλυψη από τη Σ.Σ.Ε. όλων των εργαζομένων με κάθε σχέση εργασίας. 
Κάλυψη των μαθητών από τη σύμβαση και παραμονή τους στο Σιδηρόδρομο μετά το τέλος της μαθητείας.
Μέτρα για βελτίωση των όρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας.
Μέτρα ασφάλειας κυκλοφορίας των τρένων.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ στις δύο 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις:
α) Την ΤΕΤΑΡΤΗ 25 Ιουλίου 2018 και από ώρα 00.00’ έως ώρα 24.00΄ &
β) Την ΠΕΜΠΤΗ 26 Ιουλίου 2018 και από ώρα 00.00’ έως ώρα 24.00΄. 


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου