Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Υπερψηφίστηκε το προσχέδιο της ΣΣΕ στην συνεδρίαση της ΠΕΠΕ

Με την ομόφωνη θετική ψήφο των μελών του ΔΣ για το προσχέδιο της ΣΣΕ έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου μας. Η ΣΥΠΕ διατύπωσε την 
διαφωνία της για την ένταξη της συμφωνίας του Δεκεμβρίου του 2017 (μέρες εργασίας) στο κείμενο της ΣΣΕ. 
Στην συνεδρίαση παρουσιάστηκαν τα μέχρι σήμερα συμφωνηθέντα.
Το τελικό κείμενο αναμένεται να δοθεί τις επόμενες μέρες στο Σωματείο μας απο την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (υπάρχει λογική καθυστέρηση λόγω των εξελίξεων στην Ιταλία) και όταν αυτό δοθεί θα υπάρξει και η οριστική ψήφος απο όλες τις παρατάξεις.
Η διαπραγμάτευση της ΠΕΠΕ , ΜΑΖΙ με την ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ φέρνει θετικά αποτελέσματα για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αυτό είναι ευδιάκριτο στους όρους της υποσυζήτησης ΣΣΕ.
Φυσικά θα πρέπει ,όπως τονίστηκε και κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων, να υπάρξει και η οριστική συμφωνία της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς και εκεί υπάρχει αναμονή για το τελικό κείμενο.
Ωστόσο, επαναλαμβάνουμε ότι τα θετικά σημεία είναι πάρα πολλά.
Μέχρι την αποστολή του τελικού κειμένου υπάρχει συμφωνία για την μη δημοσιοποίηση των προτάσεων, προκειμένου να μην υπάρξει αποπροσανατολισμός στους συναδέλφους.
Θα υπάρξει άμεση ενημέρωση μόλις κατατεθεί το τελικό κείμενο και δημοσίευση του.
Στο Διοικητικό Συμβούλιο που διεξήχθη σε ήρεμο κλίμα, υπήρξε ενημέρωση για όλα τα τρέχοντα θέματα του κλάδου, ενώ απορίφθηκε πρόταση της ΣΥΠΕ (8-2)για προσφυγή στο ΣΕΠΕ με απεργιακές κινητοποιήσεις για το θέμα υπολογισμού δευτερευουσών απο τον Σεπτέμβρη του 2017 οπότε και ιδιωτικοποιήθηκε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Στην περίπτωση αυτή το θέμα χειρίζεται το δικηγορικό γραφείο με το οποίο υπάρχει άριστη και επιτυχής συνεργασία χρόνια τώρα με την ΠΕΠΕ και θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης της ΣΣΕ.
Αύριο καταβάλεται η 1η δόση για τις ανεκπλήρωτες άδειες του 2017, οι οποίες για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια και μετά τις ενέργειες της ΠΕΠΕ πληρώνονται με προσαύξηση 100%.
Στην 1η δόση δεν περιλαμβάνονται όσοι εργάζονται σε θέσεις ευθύνης.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου