Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Διαγραφές Σωματείων ζήτησε ο Κιουτσούκης, επαινεί αυτούς που το 2016 η ΔΑΚΕ διέγραψε απο το συνέδριο της ΠΟΣ

Διαβάζοντας την ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ, μπορεί κάποιος να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για την υποκρισία που διακατέχει  του συνδικαλιστές του χτες, που δίνουν τον
υπέρτατο αγώνα για να διατηρήσουν την καρέκλα τους. 

Οι συνδικαλιστές αυτοί, παιδιά του κομματικού σωλήνα, είχαν μάθει αλλιώς και είχαν μάθει αλλιώς στον σιδηρόδρομο, όπου με όχημα την εκάστοτε εξουσία, διαμόρφωναν πλειοψηφικά αποτελέσματα και έφτιαχναν καρέκλες.

Ο Κιουτσούκης μιλάει για πύρρειο νίκη ενάντια σε συνδικαλιστές, για να κρύψει την ήττα του συνδικάτου, που θέλει να μας πείσει ότι έδωσε "μάχη". 

Ας δούμε τι κρύβει και πως τον αποκαλύπτει το στέκι της έλξης > 

  • Ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ αναφέρεται σε μείωση του κόστους μισθοδοσίας ύψους 3 εκατομμυρίων Ευρώ λόγω των εθελοντικών μετατάξεων που θα γίνουν στην ΕΕΣΣΤΥ. Δηλαδή μας λέει ότι το κόστος μειώνεται 3 εκατομμύρια, αλλά παρόλα αυτά η ΠΟΣ συμφώνησε -απαίτησε-ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ αυξήσεις υπογράφοντας την ΙΔΙΑ ΣΣΕ και αρνούμενη την ένταξη του προσωπικού στην ΣΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που θα έδινε σίγουρες αυξήσεις! 
  • Το μεγάλο πρόβλημα του ΓΓ της ΓΣΕΕ και ο καημός είναι ότι , όπως ο ίδιος ομολογεί, την ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπογράφουν Σωματεία - πλειοψηφίες αναφέρει- και όχι η ΠΟΣ. Ευτυχώς λέμε εμείς γιατί αν την διαπραγματευόταν η ΠΟΣ ,μπορεί να δίναμε και ρέστα! Αλήθεια ή ψέμματα είναι ότι το 2016 με την ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ενώ είχε αυτή λήξει (και η μετενέργεια) τότε συμφωνήθηκαν ΑΥΞΗΣΕΙΣ, ενώ δόθηκε και το περίφημο "χιλιάρικο";
  • O Γ.Γ.της ΓΣΕΕ θέλει να μας πείσει ότι η ΔΑΚΕ είναι αυτόνομη και δεν υπακούει σε κομματικές εντολές. Και το λέει ο ΓΓ της ΓΣΕΕ που μετά την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και την ένταξη των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ στο ΤΑΙΠΕΔ,επέστρεψε το 2013 στην Νέα Δημοκρατία, με δημόσια δήλωση του "ανταποκρινόμενος" στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά! Έλεος με την υποκρισία σας. Σιχαθήκαμε.
  • Ο Γ.Γ. της ΓΣΕΕ ανακάλυψε απεργοσπαστικό μηχανισμό στις τελευταίες απεργίες! Αλήθεια, στο Σωματείο που εκλέγεται (ΣΣΒΕ) τι ποσοστά συμμετοχης  είχε η απεργία;  Εκεί που η ΔΑΚΕ πέρνει 55% στις τελευταίες εκλογές αναφερόμαστε. Ούτε συνδικαλιστές δεν απήργησαν λένε οι φημεσ όλα τα τρένα στην Βόρεια Ελλάδα γίνανε ΚΑΝΟΝΙΚΑ! Και φυσικά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν υπήρξε ΠΟΤΕ απεργία γιατί οι μεγάλο συνδικάλες της ΠΟΣ την ανέστηλαν με Δελτίο Τύπου.
  • Πόσες απεργίες εξήγγειλε η ΠΟΣ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ τους τελευταίους μήνες ; 16 ! Πόσες ανέστειλε ; 15!!!!!!!  Το δούλεμα συνεχίζεται λοιπόν......
  • Ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ ξεχνά να αναφέρει οτι το αρθρο 231 για την ΕΕΣΣΤΥ, το ψήφισε και η Νέα Δημοκρατία.(τυχαία μάλλον γιατί το ψήφισε και ο Καραμανλής!).
  • Ο σιδηροδρομικός Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ αποθεώνει την Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ. Εδώ η υποκρισία χτυπάει κόκκινο! Αποθεώνει δηλαδή τον Πρόεδρο και τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΕΕΣΣΤΥ, τον Πρόεδρο και συνάδελφο Γιάννη Αντωνιάδη, που η ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών διέγραψε από σύνεδρο  στο τελευταίο συνέδριο της ΠΟΣ, τον Οκτώβρη του 2016 επειδή "όσοι ασκούν θέσεις διοίκησης" δεν είναι συνάδελφοι και άρα δεν μπορούν να συμμετέχουν ακόμα και αν έχουν εκλεγεί δημοκρατικά! Σήμερα είναι όμως συνάδελφοι λέει ο Νικόλας και τους αποθεώνει κιόλας! Πόση υποκρισία;  
  • Το στέκι της έλξης έχει αναγνωρίσει από την πρώτη μέρα την συνεισφορά της Διοίκησης της ΕΕΣΣΤΥ για την ανάταξη του τροχαίου υλικού από το 2016 κ μετά (όταν κ ανέλαβε). Τότε , μαντέψτε , ποιος μας έλεγε «εργοδοτικούς» γιατί γράφαμε αυτό που σήμερα παραδέχτηκε ο ΓΓ της ΓΣΕΕ!
  • Η τοποθέτηση της Διοίκησης της ΕΕΣΣΤΥ πιστώνεται στον σημερινό Υπουργού Μεταφορών  Χ.Σπιρτζη ή μήπως δεν είναι έτσι ; 
  • Μα έχουμε και άλλο!  Το γαρ της θλίψης γεννά παραφροσύνη βλέπεται!!! Είναι γνωστό οτι ο Νικολας δεν εκλέγεται στην επόμενη ΓΣΕΕ (2022), μέσω της ΠΟΣ. Η ΔΑΚΕ έχει καταρρεύσει  κυριολεκτικά στον σιδηρόδρομο. Και σήμερα δηλώνει, ότι πρέπει  να λήφθούν μέτρα ενάντια σε όσους απεργάζονται την απαξίωση της ΠΟΣ! Δηλαδή θα μας πεί ο  σε μερικές μέρες ότι ο ίδιος (με την ΠΑΣΚ) θα κρίνει ποιος απαξιώνει την ΠΟΣ & θα ζητήσει μέτρα εναντίον του! Ας κοιτάξει τον καθρέπτη και ας αναρωτηθεί ποια η άποψη της Ελληνικής Κοινωνίας για αυτήν την ΓΣΕΕ. Μετά ας διαγράψει τον εαυτό του απο συνδικαλιστή και ας επιστρέψει στην εργασία του(μετά τις μετατάξεις άλλωστε, κανείς δεν περισσεύει στην τεχνική βάση).
  • Δηλαδή , ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ,Θα ζητήσει μέτρα ενάντια σε Σωματεία που είχαν εκλογές 2 μήνες πριν μόλις  και απέρριψαν την συμμαχία ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ με συντριπτικά ποσοστά...Τυχαίο θα είναι !
  • Ναι , ναι ξέρουμε ο Γ.Γραμματέας της ΓΣΕΕ είναι ενωτικός. Να έρθουν όλα τα συνδικάτα Μέσων Σταθερής Τροχιάς κάτω απο την ομπρέλα της ΠΟΣ. ΄Οπως ας πούμε ήρθε πρόσφατα Σωματείο, που πήρε απόφαση να ενταχθεί στην ΠΟΣ, την κοινοποίησε -χωρίς να επισυνάπτει την κατάσταση συμμετέχοντων στην συνέλευση που αποφασίστηκε η ένταξη- και χωρίς να έχει ενημερώσει κανένα! Σε αυτό το Σωματείο,"τυχαία πάλι" η ΔΑΚΕ έχει αυτοδυναμία και μάλιστα διευρυμένη! Ίσως μάλιστα να έχει εκλέξει και αντιπροσώπους, που θα ζητήσουν να ψηφίσουν στο επόμενο συνέδριο της ΠΟΣ, έχοντας εκλεγεί αντιπρόσωποι χωρίς να συμμετέχει το Σωματείο στην Ομοσπονδία! Φτηνά, συνδικαλιστικά παιχνιδάκια. Βεβαίως, αν όλα τα συνδικάτα Μέσων Σταθερής Τροχιάς θέλουν, όλα γίνονται. Με κανόνες. Και κανείς δεν θα διαφωνήσει. Τα παιχνιδάκια της ΔΑΚΕ δεν αφορούν κανένα σιδηροδρομικό!
  • Το καλύτερο για το τέλος. Εδώ ο κόσμος καίγεται, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στον ιδιωτικό τομέα ακόμη δεν έχουν επιστρέψει, η αγορά εργασίας & το περιβαλλον της εξακολουθεί να είναι  πλήρως απορυθμισμένο,αλλά ο Γενικός  Γραμματέας της ΓΣΕΕ τον χαβά του. Τι και αν έχουμε φάει 3 μνημόνια στο κεφάλι, αυτός έχει καημό το Μακεδονικό & όχι ότι στην Ελλάδα οι μισθοί πλησιάζουν πλέον αυτούς της γείτονος χώρας.

Με λίγα λόγια....
Οι συνδικαλιστές του χτες, θα κάνουν τα πάντα για τις καρέκλες τους. 
Θα φτάσουν στο σημείο ακόμα και να επιχειρήσουν να διαλύσουν την ΠΟΣ.
Ωστόσο η ΠΟΣ δεν είναι μαγαζάκι τους, ούτε τους ανήκει κληρονομικά απο τους παππούδες και τους μπαμπάδες τους. Τα συναισθηματικά τσιτάτα δεν αγγίζουν κανένα. Βέβαια ο Γενικός  Γραμματέας της ΓΣΕΕ που μιλάει σήμερα για παιδιά κ εγγόνια σιδηροδρομικών , λοιδορούσε πρόσφατα το αίτημα των μηχανοδηγών για πρόσληψη τέκνων τους.
Η ΠΟΣ ανήκει στους σιδηροδρομικούς και χρέος μας είναι να επιστρέψει σε αυτούς.
Γιατί εδώ και χρόνια, η ΠΟΣ έχει γίνει μαγαζάκι γωνία,  μιας συγκεκριμένης παρέας.
Αυτό αλλάζει και αυτό τρέμουν.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου