Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Εκδόθηκε το ΦΕΚ για την πιστοποίηση των Εκπαιδευτικών Κέντρων για μηχανοδηγούς

Και πάλι δεσμευτική η διατύπωση απο την πολιτική ηγεσία, μετά τις ενέργειες του Σωματείου μας, για ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ εκπαιδευτές, διατύπωση που κλείνει
την πόρτα στις ορέξεις συνταξιούχων μηχανοδηγών να διαδραματίσουν τον ρόλο του εκπαιδευτή!
 Μετά το μητρώο εκπαιδευτών μηχανοδηγών εκδόθηκε και το ΦΕΚ για την πιστοποίηση των εκπαιδευτικών κέντρων υποψηφίων μηχανοδηγών.
Πλέον έχει ανοίξει ο δρόμος για την εκπαίδευση νέων μηχανοδηγών και ενδιαφέρον θα έχει να διαπιστώσουμε τα αιτήματα που διατυπώσουν στον ΟΣΕ, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην σιδηροδρομική αγορά.
Μέχρι στιγμής ΜΟΝΟ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει προβεί σε διαγωνισμό για την πρόσληψη 60 νέων μηχανοδηγών.
Οι μηχανοδηγοί και η ΠΕΠΕ έχουν εγγυηθεί την επάρκεια της πρακτικής και στατικής εκπαίδευσης με ΚΑΝΟΝΕΣ.
Και η προσπάθεια του Σωματείου μας για να θεσπιστούν ΚΑΝΟΝΕΣ στην αγορά εργασίας έχει πλέον ΑΠΤΑ και ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Αποτελέσματα που αφορούν την καταπολέμιση του μισθολογικού Dumping, την άρτια εκπαίδευση απο πιστοποιημένους και εν ενεργεία μηχανοδηγούς, την προστασία της ασφάλειας της κυκλοφορίας και την επανα-λειτουργία της ΔΗΜΟΣΙΑΣ Σιδηροδρομικής Ακαδημίας του ΟΣΕ ως πρότυπου εκπαιδευτικού κέντρου.
Οι μηχανοδηγοί ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ στον σιδηροδρομικό κόσμο, ότι ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ έμπρακτα τον ρόλο του Δημόσιου ΟΣΕ.
Πρόκειται για μια απο τις σημαντικότερες επιτυχίες της Π.Ε.Π.Ε. η οποία αλλάζει το καταστατικό της για να υποδεχτεί ως μέλη της ΟΛΟΥΣ τους μηχανοδηγούς που θα εργάζονται στην χώρα.
Μια επιτυχία που οι μηχανοδηγοί συζητούσαν με την πολιτική ηγεσία καιρό τώρα.



Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Υ.Γ. Ακόμα περιμένουν στην πόρτα της Σιδηροδρομικής Ακαδημίας οι συνταξιούχοι, (...απο την 1η Μάρτη) που κάποιοι γραφικοί  ονειρεύονταν αλλά και ευελπιστούσαν να γίνουν μηχανοδηγοί και πάλι και εκπαιδευτές για να χάσει το επάγγελμα, αλλά να κερδίσει η βρώμικη ματαιοδοξία τους!
 Περαστικά ευχόμαστε σε όλους αυτούς.

Υ.Γ. 2 Τα καλύτερα έρχονται (ΣΣΕ και ....εκπλήξεις)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου