Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Άναρθρες κραυγές αντί επιχειρημάτων, απογυμνώθηκε η συμμαχία ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διεξήχθησαν σήμερα οι συγκεντρώσεις στο εργοστάσιο στην Λευκά και στο μηχανοστάσιο στο Ρεντη , για την ενημέρωση των συναδέλφων γύρω από τος εξελίξεις στην τεχνική βάση. Η πλειοψηφία της ΠΟΣ εγκλωβίστηκε
στα αδιέξοδα των στρατηγικών της επιλογών και οι συνάδελφοι σίγουρα προβληματίστηκαν ακούγοντας και τις προτάσεις άλλων παρατάξεων.
Κατώτεροι των περιστάσεων οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε προσωπικες επιθέσεις εν είδος φτηνού τραμπουκισμού , που δεν απαντήθηκαν αφού προφανή στόχο είχαν να αποπροσανατολίσουν την συζητήση. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που ...στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας έφτασαν στο ποταπό σημείο να προτείνουν επίδομα για τα παιδιά όσων σπουδάζουν ...στο εξωτερικό (κατά τα αλλά στηρίζουν την Δημόσια παιδεία), σήμερα θέλησαν να πείσουν τους συναφελφους ότι «κάποιοι» υπονομεύουν τα συμφέροντα τους , «κάποιοι» άγνωστοι ...
Ωστόσο όταν τους υπενθύμισαν ότι το ΠΑΜΕ μαζί με την ΠΑΣΚ και την ΔΑΚΕ έχουν συμφωνήσει σε κοινή στρατηγική εδώ και 7 μήνες με τα γνωστά σημερινά αποτελέσματα, το έριξαν συο τσάμικο (όχι αυτό που χόρευαν στα βουνά), το συνδικαλιστικό τσάμικο εκτοξεύοντας πλήθος ύβρεων, χωρίς όμως κανείς συνάδελφος να τους ακολουθήσει.
Από τις σημερινές συγκεντρώσεις αποδείχτηκε ο σκοταδισμός που προσπαθεί να επιβάλει η συμμαχία των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ- ΠΑΜΕ για να διατηρεί τους εργαζομενους εξαρτώμενους μονάχα από την πληροφόρηση που στοχευμένα διακινούν .
Είναι ενδεικτικό ότι οι συνάδελφοι στην τεχνική βάση δεν γνώριζαν ότι οι κινητοποιήσεις παρθηκαν με πλειοψηφική απόφαση , αλλά το πληροφορήθηκαν σήμερα.
Όπως σήμερα έμαθαν την αλήθεια για το θέμα της ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ , αφού για να υπογράφει αυτή πρέπει να υπάρξει έγκριση του υποψηφίου αγοραστή.
Κατώτερος των περιστάσεων ο συνάδελφος ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ, Πρόεδρος της ΠΟΣ,  έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την πρωτοβουλία που πήραν να καλέσουν την εταιρεία να συζητήσει με την ΠΟΣ !
Όταν ρωτήθηκε γιατί ο ίδιος ως Πρόεδρος της ΠΟΣ πήγε στην Ιταλία και συναντήθηκε με την Διοίκηση της FS κατά την διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, απάντησε ότι....του έκλεισε το ραντεβού το ΤΑΙΠΕΔ ενώ αυτός πήγαινε στην Ιταλία για να δει τα συνδικάτα εκεί !!!!!
Καμία απάντηση δεν δόθηκε στο γιατί η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας αρνείται να ζητήσει να διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας στην ΕΕΣΣΤΥ μέσω των ΥΓΟΣ, ενώ γέλιο προκάλεσε η θέση των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ ότι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έγιναν μεταταξεις επειδή δεν περίσσευε κανείς (δηλαδή στην ΕΕΣΣΤΥ περισσεύει σύντροφοι;) και όχι επειδή τα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ξεκάθαρα.
Ακόμα χειρότερα , η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας προσπάθησε να παρουσιάσει την διαφορετική άποψη για τις κινητοποιήσεις ως άρνηση συμμετοχής σε αυτές , με το Δίκτυο να ξεκαθαρίζει ότι θα ζητήσει την επανεξέταση τους και θα τοποθετηθεί Εκ νέου , μετά την συνάντηση με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου