Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Στην ΣΥΠΕ ξεπέρασαν και τα όρια της φαιδρότητας ...

Δεν είναι πλέον αστείο...
Συνήθως όταν έχεις να απαντήσεις σε συνδικαλιστικά ερωτήματα, οφείλεις να αναδεικνύεις την ορθότητα της άποψης σου και να εξηγείς την στρατηγική που ακουλουθείς. Ακόμα πιο σύνηθες είναι όταν
έχεις υποστεί μια συντριπτική ήττα, 2 μόλις μήνες πριν, να προσπαθείς να κάνεις την αυτοκριτική σου και να παρουσιάσεις μια πρόταση, που να δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό "νέα" παράταξη που θέλουν να προσδόσουν τα μέλη της, στην ΣΥΠΕ που ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ.
Τους τελευταίους 2 μήνες, η ΣΥΠΕ έχει βαλθεί να αποδείξει -ακόμα και στους λίγους πλέον μηχανοδηγούς που στήριξαν το ψηφοδέλτιο στην λογική της γνωστής "παρέας" δεκαετιών-, ότι δεν αποτελεί τίποτα περσότερο  απο ένα απολειφάδι του συνδικαλιστικού κατεστημένου, που χωρίς καμία πρόταση και όραμα προσπαθεί απλά να κάνει αισθητή την παρουσία του με προτάσεις άνευ ουσίας συνήθως επικοινωνιακού επιπέδου. Η ΣΥΠΕ επενδύει συνήθως στην αποτυχία και "χαμογελά αμήχανα" με περίσεια ειρωνεία όταν αυτή δεν έρχεται,προσπαθώντας οι εκπρόσωποι της να βρούν γωνίες στον κύκλο της προσωπικής τους μιζέριας.
Πως μπορείς να αντιμετωπίσεις έναν "ηλίθιο";
Είναι ενδεικτική η χαιρεκακία  αλλά και η άγνοια της πραγματικότητας - μάλλον για συνειδητή άρνηση πρόκειται-που διακρίνει τον γνωστό γραφικό της εκπρόσωπο, τον γυρολόγο των παρατάξεων διαχρονικά,που πήδηξε απο το ΠΑΜΕ στην ΠΑΣΚ εν μια νυκτί για μια καρέκλα 10 μέρες πριν τις εκλογές στο Σωματείο μας και  που 15 μέρες πριν τις εκλογές αυτές, ανέφερε ότι "η +ΣυνΕξέλιξη" είναι απερχόμενη δύναμη(!!!)- ΣυνΕξέλιξη που τελικά αύξησε τις δυνάμεις κατά 2 μέλη στο ΔΣ, με το εκπληκτικό 62%-.
Τον φαντασιόπληκτο που για δημιουργήσει εντυπώσεις με ανακοίνωση του ανέφερε ότι την 1η Μάρτη μπαίνουν οι συνταξιούχοι στο ΚΕΚ, το ίδιο πρόσωπο που ερμηνεύει Νόμους και διατάξεις ώς κορυφαίος Νομικός, την ώρα που το γνωστικό του επίπεδο δεν ξεπερνά αυτό της Μέσης Εκπαίδευσης. Και δεν αναφερόμαστε στο θέμα μόρφωσης, υπάρχουν συνάδελφοι στα κοινά που έχουν τρομερές ικανότητες και είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης, αλλά στην δυνατότητα αντίληψης.
Ο γραφικός είναι μια κινητή πηγή παραπληροφόρησης, σε βαθμό τέτοιο που δεν μπορεί να προσδιορίσει -όπως αποδείχτηκε χτες στο ΔΣ- καν το ακριβές ποσό του μισθού του. Την ίδια ώρα θέλει να πείσει ότι μπορεί να εκπροσωπήσει το "όλον".

Οι προτάσεις πυροτεχνήματα 

Μια τέτοια πρόταση κατέθεσε -γραπτώς- η ΣΥΠΕ δια των εκπροσώπων της χτες για την ...προκήρυξη απεργιών επειδή δεν έχουν καταβληθεί οι διαφορές στις υπερωρίες απο τον Σεπτέμβρη του 2017 οπότε και ιδιωτικοποιήθηκε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Την ώρα μάλιστα που τους εξηγήθηκε επακριβώς ποια είναι η Νομική διάσταση του θέματος.
ΑΝ κάποιος έπερνε σοβαρά την πρόταση αυτή, θα απαντούσε πολύ απλά ότι τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου αποτελούν παρελθόν,χάρη στην δράση των τελευταίων 3 ετών και πλέον η έννοια μας είναι η διαφορά στις υπερωρίες.'
ΑΝ συνέχιζε την σκέψη του , ζητώντας σοβαρά επιχειρήματα για να αποδομήσει την υποκρισία της ΣΥΠΕ, θα θυμόταν ότι σημερινός εκπρόσωπος της ΣΥΠΕ και πρώην μέλος του Προεδρείου της  ΠΕΠΕ με την ΠΑΣΚ, -συνάδελφος Συρόπουλος,  ζήτησε την προσφυγή στο ΣΕΠΕ για την διαφορά τιμής στις υπερωρίες, την ώρα που τον Ιούνιο του 2015 καταψήφιζε την προσφυγή στο ΣΕΠΕ για τις προσλήψεις, όπως και 10 μήνες αργότερα έπραττε το ίδιο για το ίδιο θέμα!
Θα θυμόταν ότι ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ καταψήφισαν την προσφυγή στο ΣΕΠΕ το 2013 για τον τότε...ημερήσιο προγραμματισμό εργασίας (που τελικά ανάγκασε την +ΣυνΕξέλιξη να προσφύγει με τις δικές της δυνάμεις τότε στο ΣΕΠΕ) και σήμερα ζητούν προσφυγή για την διαφορά στις υπερωρίες!
Καταψήφισαν την προσφυγή για την 6 ημέρα που σήμερα πληρώνονται ΟΛΟΙ οι σιδηροδρομικοί και σήμερα ζητούν ψήφο για προσφυγή σε απεργίες και στο ΣΕΠΕ και την διαφορά τιμής στις...υπερωρίες ενώ το θέμα είναι στο κείμενο της ΣΣΕ.

Και φυσικά το θέμα του τρόπου υπολογισμού των υπερωριών -όπως τους ειπώθηκε χτες- είναι στην ατζέντα της ΠΕΠΕ.
Ωστόσο σε αυτό το θέμα, υπάρχει Νομική διάσταση που δίνει "πάτημα"  στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ να αποφεύγει την συζήτηση του (παρά μόνο μετά την υπογραφή της νέας ΣΣΕ) μέχρι στιγμής.
Αντίστοιχο κενό υπήρχε και για τις κανονικές άδειες προηγούμενων ετών, που όμως με την συντονισμένη δουλειά του Σωματείου, για το 2017 πληρώνονται με την προσαύξηση του 100% για πρώτη φορά μετά απο δεκαετίες εξέλιξη που φυσικά διαψεύδει τους προφήτες της καταστροφής της ΣΥΠΕ που διατυμπάνιζαν μέχρι πρόσφατα ότι αυτό δεν θα γίνει ποτέ (προσαύξηση 100%).

Είναι φαιδρό, εκπρόσωποι της ΣΥΠΕ, ο γνωστός γραφικός δηλαδή,να χρησιμοποιεί παραδείγματα Σωματείων του ΠΑΜΕ στην επιχειρηματολογία του για συνδικαλιστική δράση, φέρνοντας τα μάλιστα ως πρότυπα, την ώρα που ο ίδιος εγκατέλειπε 2 μήνες πριν το ΠΑΜΕ για την καρέκλα στο ΔΣ της ΠΕΠΕ που του προσέφεραν ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, κατεβαίνοντας στο κοινό τους ψηφοδέλτιο.Γιατί το ΠΑΜΕ κατέβασε ψηφοδέλτιο στην έλξη,αλλά ο γραφικός δεν έβαλε το όνομα του σε αυτό.
Καρέκλα που τελικά φαίνεται πως δεν τον χωράει, αφού πέραν των χαχανητών την ώρα των ομιλιών άλλων μελών του ΔΣ, δεν έχει διατυπώσει καμία πρόταση.
Διακριτός ο εκνευρισμός του, αλλά ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή.
Γιατί η αποδόμηση ενός γραφικού, γίνεται κυρίως με την παρουσία του στα κοινά. Μέχρι χτες, επαναστάτης του πληκτρολογίου, κριτής των πάντων. Σήμερα που επιτέλους "διορίστηκε¨στην ΠΕΠΕ, απο τον αποτυχημένο πράσινο συνδικαλιστικό του πατρώνο, με την παρουσία του 3 μήνες τώρα,αποδεικνύει ότι δεν έχει τίποτα να πεί, παρά μόνο να ...ηχογραφεί τις συνεδριάσεις!
Χαμόγελα ειρωνείας σε συναδέλφους, για την "αποτυχία που έρχεται σε όλα τα μέτωπα" και που ηλιθιωδώς πιστεύει ότι όταν θα έρθει θα "δικαιώσει" την φαιδρή του παρουσία στα κοινά.

Ξεπερνώντας κάθε όριο φαιδρότητας.....

Την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η υπόθεση της νέας ΣΣΕ , που ΨΗΦΙΣΕ η ΣΥΠΕ ενώ ο γραφικός μέχρι χτες προέβλεπε ...πανωλεθρίες, αυτήν την ώρα θέλουν κάποιοι να κάνουν απεργίες για τις ...υπερωρίες και την διαφορά στην τιμή τους!
Την ώρα που η χώρα ζει μια ανείπωτη τραγωδία, οι μηχανοδηγοί θα βγούν σε  απεργίες για την διαφορά της τιμής της υπερωρίας.Αυτή είναι η πρόταση της ΣΥΠΕ, της συνέχειας των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ.
Την ώρα που ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ στην ΕΕΣΣΤΥ υπογράφουν ΣΣΕ με μηδενικές αυξήσεις, στην ΣΥΠΕ κοιτούν αν το 9% είναι αρκετό και ψάχνουν να βρούν λόγο για να μην ψηφίσουν την ΣΣΕ!
Κάποιοι εξ αυτών είναι οι ίδιοι με αυτούς που καταψήφιζαν προτάσεις για απεργίες τον Γενάρη του 2013 όταν καταργούνταν ο 13ος και 14ος μισθός μαζί με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.Καταψήφιζαν την κοινή κάθοδο με τους συναδέλφους στις συγκοινωνίες επειδή είχαν "διαβεβαιώσεις" τότε για την εξαίρεση του κλάδου απο τις μνημονιακές περικοπές.
Όλοι θυμούνται και εμείς πρώτοι.

Χτες ξεπέρασαν και τα όρια της φαιδρότητας μη έχοντας τίποτα πλέον να πούν......
Οι μηχανοδηγοί καταλαβαίνουν πολύ καλά τι εννοούμε.
Όπως τονίστηκε χτες, το θέμα είναι στην ατζέντα της ΠΕΠΕ και όταν έρθει η ώρα θα μπεί στο τραπέζι.
Αυτήν την στιγμή προέχει η ΣΣΕ και εκεί αν χρειαστεί θα δοθεί η μάχη.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου