Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Ανέστειλε τις κινητοποιήσεις η ΠΟΣ- επιβεβαιώθηκε το Δίκτυο Σιδηροδρομικών

Στην υπογραφή της ίδιας ΣΣΕ προχωρά η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών με την ΕΕΣΣΤΥ μετά την έγκριση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  για την επίλυση της εκρεμμότητας που υπήρχε. Το κείμενο που απέστειλε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΤΑΙΠΕΔ -εξέλιξη που
 είχε ήδη ανακοινώσει απο χτες το Δίκτυο Σιδηροδρομικών κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της Ομοσπονδίας-, αναφέρει ότι σύμφωνα με την Σύμβαση Μεταβίβασης Μετοχών, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ συναινεί στην υπογραφή νέας ΣΣΕ με ημερομηνία έναρξης ισχύος την 15η Ιουλίου και εφόσον τηρηθούν οι όροι που περιλαμβάνονται στην επιστολή της Διοίκησης της ΕΕΣΣΤΥ προς το ΤΑΙΠΕΔ (προφανώς να υπογραφεί η ίδια ΣΣΕ).

Η Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ επίσης ήταν θετική -εξαρχής- για την υπογραφή της ΣΣΕ.
Αυτό που δεν ήθελε να αντιληφθεί η πλειοψηφία της ΠΟΣ- αν και το γνώριζε καλά-  ήταν ότι θα έπρεπε να υπάρχει έγκριση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το θέμα.
Τα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με επιστολή τους την Δευτέρα 9 Ιουλίου είχαν τονίσει στην Ομοσπονδία ότι η υπογραφή της ΣΣΕ ήταν πλέον πολύ κοντά για την ΕΕΣΣΤΥ αφού στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ αυτήν την στιγμή διεξάγονται διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας ΣΣΕ και πρόθεση των Ιταλών ιδιοκτητών και της Διοίκησης της είναι η διατήρηση του συλλογικού δικαίου.

Στην συνάντηση που έγινε την Δευτέρα μεταξύ ΠΟΣ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ έπειτα απο την πρωτοβουλία των συνδικάτων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υπήρξε η θέση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να ενταχθεί το προσωπικό της τεχνικής βάσης στην Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα ισχύει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά την υπογραφή της νέας ΣΣΕ.
Τελικά η πλειοψηφία της ΠΟΣ προτιμά να υπογράψει την ίδια Σύμβαση.
Καθοριστική για τις εξελίξεις ήταν η παρέμβαση του Δικτύου Σιδηροδρομικών, που ανέλαβε πρωτοβουλίες σε πολιτικό και εταιρικό επίπεδο για να λυθεί το πρόβλημα.
Όπως αποδείχτηκε το Δίκτυο Σιδηροδρομικών χτες είπε την αλήθεια, αλλά προφανώς κάποιοι δεν επιθυμούσαν να την ακούσουν, οι γνωστοί μεγαλοσυνδικαλιστές της ΠΟΣ που είχαν "συνηθίσει αλλοιώς".
Οι σιδηροδρομικοί οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και οι συνάδελφοι στην τεχνική βάση,πλέον γνωρίζουν ότι το Δίκτυο Σιδηροδρομικών ΤΗΡΗΣΕ στο ακέραιο την δέσμευση του απέναντι τους.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου